‘algarve’

zon, strand, wijn en golf

Prijs vanaf: € 1.259 / persoon
Inclusief 4 overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, degustaties, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Vier nachten in twee charmante hotelletjes
◆ Over het oude visserspad aan grens van Europa
◆ Vier uur culinaire ‘foodie tour’ met expert-gids
◆ Privé-boottocht door het Ria Formosa reservaat

Dag 1: Faro – Sagres
Na de ontvangst van uw huurwagen bent u anderhalf uur van Sagres in het uiterste westen, waar we een mooie kamer met frontaal zeezicht en ontbijt hebben gereserveerd voor twee nachten in het charmante Memmo Baleeira designhotelletje, rustig gelegen in het groen, met heerlijk zwembad.

Dag 2: Sagres, het oude visserspad
Na uw heerlijk ontbijt hebben we rustige wandeling voorzien (3u) met een expert-gids langs de monumentale kliffen, ravijnen en oude rotsformaties rond Telheiro, met een memorabele aankomst in Cabo sao Vicente langs het oude visserspad. Telheiro is van buitengewoon geologisch belang en tegelijk een streling voor het oog met rode zandsteenlagen over de oude, donkere rotsen. We tonen u de beste, geheime locaties, enkel toegankelijk tijdens laag tij en sluiten af met enkele fijne snacks. Vrije namiddag iw uw hotelletje of voor bezoek aan de stranden van de west- en zuidkust of aan het historische, levendige Lagos.

Dag 3: Castro Marim, culinaire ‘foodie tour’
Na een heerlijk ontbijt bent u op minder dan een uurtje in Silves waar u om 10 u verwacht wordt voor een verrassende ‘foodie tour’. Een expert neemt u mee door deze oude Moorse stad voor een culinaire wandeling langs de Arade rivier, langs nauwe steegjes en kleine pleintjes terwijl u de klassieke delicatessen van de kust savoureert. Deze epicurische wandeling (3.5u) leert u de eetcultuur van de Algarve ten volle appreciëren. Rustige namiddag naar de oostelijke grens met Spanje. Stop onderweg in Albufeira, het ‘Saint-Tropez’ van Algarve met bruisende cafeetjes en terrasjes. In Castro Marim wacht u een superieure zeezichtkamer met ontbijt voor twee nachten in het boetiekhotelletje Praia Verde midden de pijnbossen, met mooi zwembad en heerlijk restaurant.

Dag 4: Castro Marim
Ontbijt en vrije voormiddag. U kan naar het charmante stadje Tavira aan de Rio Gilao rijden van waaruit u een bezoekje aan het
Tavira eiland kan brengen. Rij na de middag naar het haventje van Faro waar een privéboot reserveerden voor ene heerlijke tocht naar het natuurreservaat Ria Formosa, een schilderachtige lagune van meer dan 60 km, met talloze inheemse vogelsoorten en oude vissersdorpjes. U vaart langs de Culatra, Armona and Desertas eilandjes terwijl u alles leert over de mossel- en oesterkwekerijen. Na terugkeer kan u nog wat rondhangen in de historisch oude binnenstad van Faro alvorens naar uw hotelletje terug te keren.

Dag 5: Ontbijt en verlenging 
In een van onze strand- of golfhotels, de beste van de Algarve.