‘amalfi, gastronomie en cultuur’

sorrento – capri – pompeï – napels

Prijs: vanaf €2.659 p.p.
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, degustaties, transport, boottochtjes, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Het historische Pompeï met privégids
◆ Kookcursus met ‘Zuid-Italiaanse specialiteiten’
Per Vespa op ontdekking door Capri
Culinaire degustaties met expert in Napels
Zes nachten in 5* luxehotels

Dag 1: Sorrento
Na aankomst in Napels, met huurwagen (of eigen wagen) langs de kustweg naar Sorrento waar we een mooie kamer met ontbijt voor 3 nachten reserveerden in het legendarische 5* Grand Hotel Ambasciatori, centraal gelegen aan de kust met prachtig uitzicht over Capri.

Dag 2: Pompeï en cooking
Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar Pompeï waar een privégids u meeneemt op een rustige wandeling van ca. 2 uur langs de mooiste plaatsjes van deze historische ruïnes. U krijgt een breed inzicht in het Romeinse leven ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius. Terugkeer naar Sorrento waar we bij Don Alfonso een inwijding in de geheimen van de Zuid-Italiaanse keuken hebben voorzien tijdens een ‘hands-on’ kookles. Een wereld van fijne aroma’s, verse kruiden en heerlijke gerechten gaat voor u open.

Dag 3: Amalfi
Na een heerlijk ontbijt vrije dag ter ontdekking van die schitterende Amalfitaanse kust met haar kleine dorpjes hoog boven de kliffen en hun iconische panorama’s over Capri en Ischia.
Optie: een hele dag met een ‘vintage-car’ uit de sixties rijden, die beroemde Alfa Romeo’s, Fiat 500 of grotere types
Prijs : vanaf € 209 pp. op basis van 2 personen.

Dag 4: Capri
Ontbijt en korte transfer per reguliere ferry naar het romantische Capri (uw huurauto wordt opgehaald in Sorrento), transfer met bagage naar het hoger gelegen, stijlvolle 5* hotel Tiberius Palace met zwembad en prachtige zichten op de omgeving, waar we een superieure kamer met ontbijt reserveerden.

Dag  5: Capri
Fijn ontbijt en hele dag vrij om dit autovrije eiland verder te ontdekken. Een optie voor vandaag is een boottochtje van 2 à 3 uur rond het eiland naar de beroemde ‘blauwe grotten’ met hun onvoorstelbare lichtreflecties van het mooiste blauw. 

Dag 6: Napels
Na het ontbijt naar het haventje van Capri, per ferry naar Napels en naar het vlak bij de haven gelegen 5* hotel Vesuvio waar we een mooie kamer met ontbijt reserveerden. Na de middag gaat u op culinaire ontdekking met uw expert-gids door het bruisende labyrint van de oude stad langs de best pizzeria’s, tavernen, trattoria’s en bars waar de authentieke gerechten ambachtelijk gemaakt worden: de “Cuoppo” di frittura, Pizza Margherita, Babà, Sfogliatella en Napolitaanse espresso. Mét degustaties. U wandelt daarbij langs beroemde kerken en pleinen, door de Via d’Alba en de Piazza Bellini en de Port’Alba, een van de oude stadspoorten naar de piazza Dante.

Dag 7: Verlenging of terugkeer

Naples (NAP) Airport

Pompeï

Sorrento

Amalfi

Capri