‘amazing croatia’

van hoofdstad tot kunststad langs meren en wijnranken

Prijs: vanaf €2.495 p.p.
Prijs incl. accommodatie met ontbijt (2-pers.kamer) en excursies zoals omschreven;

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Wandelingen met privégids in Zagreb & Zadar
◆ Entree Plitvicemeren en de musea in Split
◆ St Hills 3 gangenmenu en wijnproeverij
◆ Kabelbaan in Dubrovnik
◆ Tickets Ferry Ploce – Trpani

Dag 1: Zagreb
Met eigen wagen of huurwagen naar het elegante 5*Hotel Esplanade, mooi gelegen in de oude stad, waar we superieure kingroom hebben gereserveerd. Mooie wandeling met privégids door de oude stad (2 uur) ter kennismaking. Vrije avond.

Dag 2: Zadar – Plitvice – Zadar
Verzorgd ontbijt en mooi rit van 130 km naar het grootste nationaal park van Kroatië met haar Unesco beschermde watervallen van Plitvice (tickets inbegrepen) . De 16 meren en talloze watervallen in het dichte bos zijn met houten loopbruggen verbonden. In de late namiddag naar Zadar (160 km) waar we een superieure kamer met ontbijt reserveerden in het historisch gelegen, charmante 4* boetiekhotelletje Bastion. Geniet van de korte pre-dinner wandeling (1,5 uur) met uw privégids.

Dag 3: Zadar – Sibenik – Split
Na het ontbijt bent u op een uurtje in het mooie Sibenik (88 km) waar we een wandeling van anderhalf uur door de oude stad (Unesco kathedraal) met privégids voorzien hebben. Maak zeker een stop in Trogir, de Unesco beschermde museumstad aan zee. 

In Split kozen we het moderne 4* hotelletje Cornaro, prachtig gelegen op enkele wandelminuten van het Diocletian- en Stadsmuseum. We reserveerden een superieure kamer met zicht op de oude stad.

Dag 4: Split
Ontbijt en oriëntatie-wandeling met privégids (2 uur) door een van de mooiste steden aan de Mediterranee waar de Romeinse invloed duidelijk zichtbaar is. Geniet de rest van de dag van deze heerlijk zuiderse stad met gezellige terrasjes en fijne keuken.

Dag 5: Split – Mostar
Na een heerlijk ontbijt rustige rit van 2,5 uur naar het mooie Mostar in Bosnië-Herzegovina. Ook hier kozen we voor 5* hotelletje Mepas, op 10 wandelminuten van de historische binnenstad en vlak bij populaire restaurantjes en gezellig trendy koffiebars. Korte kennismakingswandeling met privégids (een uurtje) aan deze oude grensstad van het Ottomaanse Rijk met de beroemde oude brug, Stari Most. En op een paar km naar het zuiden ligt Blagaj, piepklein maar met een prachtig derwisjhuisje en een memorabel fort. Uw privégids toont u op een half uurtje alles wat de moeite waard is.

Dag 6: Mostar – Dubrovnik 
Rustig ontbijt en mooie rit naar Ploce waar we tickets voor de ferry naar Trpanj voorzien hebben. Een korte rit brengt u naar het Saint Hills Wine estate. We zorgen hier voor een heerlijk 3-gangen lunch met aangepaste Zinfandel wijnen. Op een kleine twee uur bent u daarna in Dubrovnik waar we een superieure kamer met zeezicht en balkon reserveerden in het 4* Kompas hotel, vlak aan een keiig strandje, de promenade en met een zonnig, groot buitenzwembad, op een kwartiertje van de stad. U kunt ook opteren voor een van onze 5* hotels vlak bij het historisch centrum.

Dag 7: Dubrovnik
Ontbijt en interessante wandeling met privégids (2uur) langs de versterkte muren en culturele meesterwerken van deze oude Unesco beschermde stad. Eindig uw bezoek met een heerlijk tochtje per kabelbaan (tickets inbegrepen) en weids zicht over de stad en de zee.

Dag 8: Dubrovnik
Verlenging in de stad, strandvakatie of vertrek.

Zagreb

Plitvice

Zadar

Sibenik

Split

Mostar

Dubrovnik