anantara sir bani yas al yamm villa resort

natuur | safari | woestijn

LIGGING
Dit deel van het resort, bestaat uit vrijstaande villa’s en is gelegen aan de oostkust van het eiland. De helft van de villa’s ligt meteen aan het strand, de andere helft biedt een indrukwekkend uitzicht over de mangrove. Ideaal voor zij die wat meer privacy zoeken op het eiland.


ACCOMMODATIE

One Bedroom Villa (68m²): Elegante villa met kingsize bed of twin bedden, badkamer met regendouche en vrijstaand bad. Airco, wifi, telefoon, televisie, minibar, koffie- en theefaciliteiten. Bemeubeld terras met zicht op de mangrove. Plonszwembad mits supplement.

One Bedroom Beach Villa (68m²) : Gelijke indeling en faciliteiten, in eerste lijn aan het strand. Plonszwembad mits supplement.

Andere kamertypes en villa’s (t.e.m. 2 slaapkamers) op aanvraag.


FACILITEITEN

Mooi zwembad met zonneterras. Toegang tot de spa in het Desert Islands gedeelte. Fijne restaurants met Italiaanse, Arabische en lokale specialiteiten. Gratis transfer naar de restaurants in de twee andere zusterhotels.

Dit eiland is een echte natuurbestemming waarvan meer dan de helft is ingenomen door het Arabian Wildlife Park, met maar liefst 4200 hectare een der grootste reservaten.
Verdeeld over het reservaat, leven meer dan 10.000 wilde dieren zoals hyena’s, oryxen, cheeta’s, gazellen en giraffen die tijdens een 4×4 safari uitgebreid te bewonderen zijn samen met de gids.
Het eiland beschikt ook over een moderne, ruime manage met Arabische volbloed paarden voor wandelingen over de duinen, op maat van de meer ervaren ruiter of de beginner. Met snorkelen, kanovaren en zeilen beschikt het eiland ook over een ruim aanbod aan watersporten. Met mountainbiketochten, valkentraining, of een ontdekkingstocht naar het enige 7de-eeuwse christelijke klooster van de  Emiraten, heeft het voor ieder wat wils.
Op dit eiland bieden we drie luxehotels aan die vooral verschillen in sfeer. Het Desert Island – als een versterkt fort – is met 64 kamers het grootste en ligt in het noorden van het eiland. Het Al Yamm bestaat uit vrijstaande villa’s verspreid aan de mangrove lagune met prachtige kleine zandstrandjes. Het Al Sahel gedeelte staat dan weer als een ware Afrikaanse lodge helemaal in het teken van de natuur. Alle faciliteiten en restaurants van het eiland zijn beschikbaar voor alle gasten van elk individueel resort, inclusief gratis transfers tussen de verschillende hotels.
Sir Bani Yas Island ligt op ca. 250 kilometer ten westen van Abu Dhabi, transfers worden verzorgd per wagen, of per korte vluchten vanuit Dubai (ca. 55 minuten) of vanuit Abu Dhabi (ca. 30 minuten)

Anantara Sir Bani Yas Island Al Yamm Villa Resort

Dubai (DXB) Airport

Abu Dhabi (AUH) Airport