aqua cruise

M/S AQUA MEKONG

Zeer luxueus 62 m lang cruiseschip uit 2014 met 20 designsuites, binnen- en buitenrestaurant en bar, outdoor cinema, gratis bikes, gym, 2 spa-treatment kamers en 40 bemanningsleden. De suites van 30m² omvatten kingsize bed (of twins), badkamer met regendouche, panoramische ramen, airco, safe, iPod-docking.

Deze cruises worden ook omgekeerd uitgevoerd, van Cambodja naar Vietnam met hetzelfde programma. Ook halve cruises van 3 of 4 dagen zijn mogelijk. We adviseren u graag.

Ligt uw prioriteit op rust, ruimte en luxueus cruisen, dan is dit uw reis. De mooie kajuiten, het gourmet restaurant, de fijne fietstochtjes en excursies vormen een heerlijke combinatie. Een uitgebalanceerd, evenwichtig luxeprogramma.

Dag 1: Pre-cruise Saigon. Vespa night!
Verwelkoming en transfer naar Hotel des Arts of Park Hyatt. ‘s Avonds achterop een vintage vespa met cocktails en streetfood (D). Wenst u de cruise als verlenging op uw rondreis door Vietnam? Dan is het vanzelfsprekend dat we dit afstemmen op uw programma.

Dag 2: Saigon (HCMC)
Ontbijt, transfer en inscheping in de Aqua Mekong waar we een Design Suite op het eerste dek hebben gereserveerd. Lunch en diner (B, L, D).

Dag 3: Mekong River. De delta.
Cruisen langs een weversdorpje en voorbij het beroemde huis van Marguerite Duras’ minnaar Mr. Huynh Thuy Le. Na de lunch naar een typisch delta-dorpje. Of fietstochtje door de rijstvelden (B, L, D).

Dag 4: Mekong River. Pagodes en marktjes
Met een kano naar de drijvende markt van Chau Doc. Bezoek de Long Son pagode of maak een bike-tour. Geniet na de lunch van het zwembad, een massage of leer Vietnamees koken (B, L, D).

Dag 5: Mekong River. Cambodja
Welkom in Cambodja. Neem tijd om de Khmer weefambachten te leren kennen. Na de lunch per snelle boot naar een authetiek dorpje (B, L, D).

Dag 6: Phnom Penh
Naar de gouden paleizen, pagoden en musea per tuk-tuk. U kan opteren voor de killing fields of voor de Russische markt. Lunch, rust, cocktails, Apsara-dansperformance en diner aan boord (B, L, D).

Dag 7: Tonle Sap rivier
Naar de zilversmeden van Koh Chen en naar Udong met het boeddhistisch meditatiecentrum (B, L, D).

Dag 8: Tonle Sap rivier
In de koelte naar de pottenbakkers per fiets of tuk-tuk en langs gelakte huisjes op de oevers. Een rustige cruise-dag (B, L, D).

Dag 9: Phnom Penh. Verlengingen.
Ontbijt, ontscheping en transfer naar Phnom Penh. Verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger die u overbrengt naar uw hotel, naar Angkor, of naar de luchthaven voor een trendy strandvakantie of retourvlucht (B).

Prijs:vanaf  €9.157 p.p. inclusief transfers, 1 nacht Hotel des Arts, vespa ride, Mekong cruise als omschreven met alle maaltijden en drank aan boord, excursies, gebruik van de bikes en internet.
Toeslag indien 1ste nacht Park Hyatt:  € 112 p.p.