‘barcelona’

het kloppend hart van catalonië: gaudi – picasso – tapas

Prijs vanaf: € 1.225 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, degustaties, wandelingen en privé-gidsen zoals omschreven. 

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Vier nachten met ontbijt in hartje Barcelona
◆ Privégids en tickets voor Sagrada Familia
◆ Park Güell met tickets en privé-rondleiding
◆ Tickets en audiogids voor het Picasso Museum
◆ Tapas & wijnavond met privé-expert

Dag 1: Barcelona
Neem een taxi (ca. € 35) naar het stadscentrum. We hebben daar een rustige Condal kamer met ontbijt gereserveerd in het verzorgde Condes de Barcelona, een prachtig 19de eeuws paleis, centraal gelegen aan de beroemd Passeo de Gracia tegenover Gaudi’s la Pedrera, op wandelafstand van de Plaza Cataluna, de Sagrada Familia en alle hoogtepunten.
Optie: mogelijkheid tot logies in een deluxe kamer in het 5* hotel Neri, een boetiekhotelletje van slechts 22 kamers in de Joodse wijk, niet ver van de Ramblas en het Picasso museum, in een prachtig gerestaureerd middeleeuws gebouw uit de XII-de eeuw. (5 nachten). Prijs : vanaf € 445 pp.

Dag 2: Barcelona. Gaudi
Rustig ontbijt. Voor de middag neemt een privégids u mee op een wandeling naar de beroemde Gaudi creaties: de Sagrada Familia kathedraal (incl. tickets) en het
speelse Park Güell. Vrije namiddag en avond

Dag 3: Barcelona. Picasso en tapas
Ontbijt en bezoek aan het beroemde Picasso Museum met entreetickets en een audiogids voor de mooie, permanente collectie met meer dan 4000 werken van de jonge Picasso die de diepe band blootlegt tussen de kunstenaar en Barcelona. Tegen de avond neemt een expert u mee op 5* privé-tapas tour door de Gothische wijk en El Born. Deze 3 uur durende wandeling brengt u naar kleine cafés en verborgen tapasbars waar u tot 9 verschillende specialiteiten kan degusteren. Uw expert vertelt u over de geschiedenis van deze wijken en de herkomst en samenstelling van de tapas.

Dag 4: Barcelona. Art nouveau of wijngebieden
Na het ontbijt op eigen houtje bezoek aan de twee beroemde art nouveau monumenten. Bij de Passeo de Gracia ligt het Casa Batlló (incl. Gold entrance), gebouwd tussen 1904 en 1906 en een van Gaudi’s meesterwerken. Het Casa Milà of het Pedrera huis (Premium tickets incl.), een paar jaar later gebouwd, is verbazingwekkend modernistisch.
Optie : U kan ook een hele dag de Catalaanse wijngaarden bezoeken, incl. degustaties bij twee wijnproducenten, lunch met aangepaste wijnen, transfers en privégids. Hele dag auto ter beschikking. Prijs : vanaf € 769 pp.