‘het beste van apulië’

landelijke luxe, geschiedenis en heerlijke wijnen

Prijs: vanaf €1.879 p.p.
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, degustaties, transport, boottochtjes, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Huurwagen: zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s.

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Per motordriewieler door grottenstad Matera
◆ Privégids Matera, Alberobello & Castellana
◆ Degustatie olijfolie in Masseria Il Frantoio
◆ Drie verschillende wijndegustaties en lunches
◆ Kooklessen wijnproeverij in Castello Monaci

Dag 1: Fasano
Aankomst in Bari en met uw huurwagen (of met eigen wagen) langs de kust naar Monopoli en Savelletri waar we voor 4 nachten een mooie deluxe kamer in landelijke stijl hebben gereserveerd in het prachtige 5*Masseria Torre Coccaro boetiekhotelletje met slechts 23 kamers en een open, verwarmbaar zwembad.

Dag 2: Grotwoningen en Trulli
Na uw heerlijk ontbijt naar Matera (1,5u), de door Unesco beschermde grottenstad waar we een origineel bezoek met gids en per Ape Calessino (de traditionele driewieler) geregeld hebben. Tegen de middag naar Alberobello waar we naast de lunch een bezoek aan de trulli-huisjes met een expert voorzien hebben.

Dag 3: Ostuni, barok en degustaties
Na het ontbijt naar de charmante ‘witte stad’ Ostuni, en naar masseria Il Frantoio waar we een lunch voorzien

 

hebben. Na de middag naar de mooie balkons en barokke huizen van Martina Franca. Vlakbij ligt I Pastini waar een wijndegustatie u wacht. Langs Locorotondo en de mooie kustweg terug naar Torre Coccaro.

Dag 4: Castellana grotten en ‘Polignano-aan-zee’ 
Rustig ontbijt en bezoek aan de grotten van Castellana, (incl. gids en entreegeld) een unieke ervaring, zeker de ‘Grotta Bianca’ (2u). Even verder ligt Cantina Coppi waar we een fijne wijndegustatie en een lichte lunch gereserveerd hebben. Dan naar de kust en het lieflijke Polignano a Mare waar de vader van het beroemde ‘Volare’-liedje werd geboren. 

Dag 5: Taranto, Manduria en Grottaglie
Ontbijt en vertrek naar het zuidelijke Taranto, de belangrijkste stad van het oude ‘Magna Grecia’, met een mooie Griekse tempel en archeologisch museum. In Manduria voorzien we een wijndegustatie en lichte lunch in het lokale museum. 

Na de middag naar de keramiekfactorij van Grottaglie en tenslotte via Lecce naar Otranto waar we voor 2 nachten een heerlijke deluxe kamer hebben gereserveerd in het 5* Palazzo Ducale hotelletje van slechts 20 kamers en met 2 zwembaden, heerlijk rustig gelegen op 6 km van de kust.

Dag 6: Lecce
‘Na het ontbijt bent u op een uurtje in Castello Monaci voor een kookles, wijndegustatie en lunch. Begin met een wandeling door de kruidentuin en de wijngaarden van de Primitivo en de Malvasia Nera druiven. In de wijnkelder en het museum krijgt u inzicht in het proces en degusteert u met de lichte lunch tot 6 wijnsoorten. Na de middag naar Lecce (met gids en entreetickets) en de vele historische gebouwen, het Romeinse amfitheater, de mooie piazza’s, de basiliek en het oude kasteel. Wandel verder naar de haven, de vissers en de art nouveau architectuur van het Murattiona kwartier. Overnachting in het Palazzo Ducale.

Dag 7: Verlenging of terugkeer

Bari

Savelletri

Alberobello

Ostuni

Taranto

Lecce