‘culinaire ontdekkingen van de veneto’

verona – treviso – venetië

Prijs: vanaf €2.495 p.p.
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, excursies en privégidsen zoals omschreven.
Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

Privé-expertise met Valpolicella wijnproeverij
◆ Bezoek aan olijfperserij met degustatie
◆ Door de risottovelden met degustatielunch
◆ Workshop van Venetiaanse maskers
◆ Culinaire ‘baccaro’ wandeling door Venetië

Dag 1: Verona
Aankomst in Verona (auto, trein of vlucht met huurwagen). We hebben een mooie superieure kamer gereserveerd voor 2 nachten met ontbijt in het gezellige 4*boetiekhotelletje Signo di Giulietta, een historische pand aan het beroemde Romeo & Juliette binnenplein, midden het centrum. Upgrading naar 5* hotelletje mogelijk.
Na de middag kennismaking met de DOC wijnen van Valpolicella, met expert, rondleiding en proeverij (1,5u), gevolgd door bezoek aan een olijfmolen waar olijven worden geperst tot extra virgin olive oil. Met uitleg over het olijfpersen en proeverij van verschillende oliën.

Dag 2: Verona 
Rustig ontbijt. Even ten zuiden van Verona, bij Isola della Scala liggen de beroemde risotto-rijstvelden met hun heldere waterbronnen vol reigers en kikkers. Een privégids toont het kweekproces, gevolgd door degustatielunch (3u). Vrije namiddag ter ontdekking van Verona.
Optie: privé-boottocht (2u) over het Gardameer
Prijs : € 511 pp.

Dag  3: Treviso
Ontbijt en rustige rit (1,5u) via Vicenza naar Treviso. Vrije dag. We reserveerden een mooie comfort kamer in het nostalgische Relais & Chateau Villa Abazzia met Michelinster restaurant, aan de voet van de Alpen, een klein uurtje ten noorden van Treviso.
Optie 1: voormiddag wandeling door Verona met privégids incl. alle hoogtepunten: Prijs : € 126 pp.
Optie 2: na de middag verkenning van Treviso met expert-gids: Prijs : € 133 pp.

Dag  4: Treviso
Rustig ontbijt. We bieden u de keuze tussen twee degustaties met expert (1,5u). De eerste is een verkenning van een Prosecco of Cartizze wijnmakerij met degustatie. De tweede is een bezoek aan het kasteel van Roncade met proeverij van 5 wijnsoorten, kaas en salami.

Dag 5: Venetië
Ontbijt en korte rit naar Venetië. Met de vaporetto (of we zorgen voor privétransfer) naar hartje Venetië en intrek in het gezellige Ca’Sagredo, op wandelafstand van San Marco en de belangrijke musea. In de namiddag hebben we een workshop van Venetiaanse maskers voorzien (2,5u) met uitleg, geschiedenis, vormgeving en decoratie van de wereldberoemde maskers.

Dag 6: Venetië
Ontbijt en vrije voormiddag. We bieden u als optie een helicoptervlucht (30’) over de lagune. (prijs vanaf €129 pp). Na de middag nemen we u mee op een culinaire ‘Baccaro’ tour met degustatie van talloze lekkernijen als ‘sarde in saor’, ‘polpette’, ’folpetti’ vergezeld van lokale wijnen.

Dag 7: Ontbijt & verlenging, of terugkeer.   

Verona (VRN) Airport

Treviso

Ventië