’cuba libre’

un revolución tropical

Dit circuit is een heerlijke kennismaking met het legendarische Cuba van Che Guevara en Hemmingway terwijl u logeert in de allerbeste en meest sfeervolle luxehotels. Bezoek het oude Havana per E-bike en open vintage car. Geniet van Cubaanse specialiteiten in legendarische cult-restaurants en beleef het koloniale verleden in Trinidad en de revolutie in Santa Clara. Een comfortabeler, vollediger en verrassender programma zal u niet vinden.

Dag 1: Havana
Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar uw elegante deluxe kamer in het 5* Gran Hotel Manzana Kempinski, ideaal gelegen voor wandelingen in de oude stad. Vanop de bar, het panoramisch restaurant en de luxueuze spa heeft u een prachtig zicht over de daken van Havana.

Dag 2: Havana: Koloniaal & Modern
De UNESCO plaatste in 1982 het historisch stadscentrum van Havana op de Werelderfgoedlijst. Geen andere Latijns-Amerikaanse stad heeft een groter koloniaal centrum.  Geniet van een rustige wandeling door de steegjes en langs de pleinen van oud Havana: de  Plaza de Armas, Templete, Palacio de los Capitanes Generales, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, Hemingway’s Bodeguita…  en passeer aan de Malecón, het Hotel Nacional, Avenida de los Presidentes, Plaza de la Revolución en zoveel meer. Bezoek de oudste ‘Camara Oscura’ van de nieuwe wereld met een panoramisch zicht van het oude Havana en het Museo de Belles Artes. Cubaanse lunch in de Paladar ‘San Juan’. Fiets met uw E-bike (8 versnellingen) naar het monument van José Marti  op de Plaza de la Revolucion. Voor de avond werd voor u een tafel gereserveerd in het legendarische La Guarida met ware cult status (ook de Spaanse koningin dineerde hier) in een gebouw uit 1913 waar de film ‘Fresa y Chocolate’ werd opgenomen (B, L).

Dag 3: Havana: Kunst!
Een schitterende ochtend: gedurende 5 uur met een ‘classic convertible’- een kleurrijke vintage cabrio – op exploratie door artistiek Havana met prachtige zichten op de baai vanuit het El Morro Fort, de kleurrijke Callejon de Hamel en het Cayo Hueso. Bezoek ook de studio van ‘de vier van Irsula’ en het keramisch werk van Santacana.  Vrije namiddag. Voor de avond hebben we voor u een tafel voorzien in het ‘off the beaten track’ paladar Jaimanitas met haar heerlijke sushi, ceviche en verse zeevruchten in de authentieke sfeer van de oude haven (B).

Dag 4: Havana – Cienfuegos – Trinidad
Naar Centraal Cuba en Cienfiegos met haar Frans-koloniale architectuur. Wandel over het Marti Plein en bezoek het nostalgische Terry Theatre uit 1887 waar ooit Caruso zong. Bezoek een sigarenfabriekje (indien geopend) en geniet van cocktails in het oude Palacio de Valle. Fijne Cubaanse lunch in het privé-restaurant paladar Villa Lagarto, direct aan het verfrissende water waar u de Cubaanse zeevruchtenschotels niet mag missen. De panoramische kustroute brengt u naar Trinidad.  Bezoek het Casa de la Música en geniet van een cocktail en live muziek op de beroemde trappen van Trinidad.  Overnachting in het Gran Hotel Trinidad (minimumleeftijd 16 j), een boetiek hotelletje met koloniale touch bij het centrale plein, het beste van de omgeving (B, L).

Dag 5: Trinidad & Valle de Los Ingenios
Wandeling door het perfect bewaarde koloniale Trinidad uit 1514, slechts 25 jaar na de eerste reis van Columbus. Geleid bezoek aan het mooie museum Historico Municipalde Plaza Mayor en lunch in het lokale privé-restaurant Vista Gourmet waar u de beroemde guave-desserts niet mag overslaan. Uitstapje naar de Valle de los Ingenios met haar suikerrietvelden en slaventoren voor een heerlijk panoramisch uitzicht (B, L).

Dag 6: Trinidad – Santa Clara – Havana
Van Trinidad naar het revolutiestadje Santa Clara voor een bezoek aan het indrukwekkende monument van Che Guevara, de beroemdste onder de guerrillero’s. Pas in 1997 werd zijn stoffelijk overschot overgebracht van Bolivia naar Cuba. Bezoek het standbeeld van Che, het mausoleum en het kleine museum (dat op maandag maar soms ook onverwacht gesloten is). Loop langs het museum Tren Blindado met de beroemde trein die door Che ontspoord werd, hèt symbool van de overwinning van de rebellen op het regime van dictator Batista. Overnachting in de luxe van het Gran Hotel Manzana in Havana (B).
(Nota. Bij strandverlenging kan u rechtstreeks naar Varadero of Cayo Santa Maria. De laatste nacht in Havana wordt dan in mindering gebracht).

Dag 7:
Ontbijt en privétransfer naar de luchthaven of verlenging. (B).

EXPERIENCES

◆ Per E-Bike door de oude stad
◆ Cult-restaurant La Guarida
◆ Toeren met een oude vintage cabrio
◆ Che Guevara’s revolución
◆ Strandvakantie in Cuba of Cancún

MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €2.495 per persoon
Inclusief: Zes overnachtingen in 2-persoonskamer en maaltijden volgens programma (6 ontbijten en 3 lunches) op basis van twee personen; 2 reservaties in privé-restaurants op dag 2 en 3 (maaltijden en drank niet inbegrepen); vervoer per airco auto met chauffeur (één stuk bagage tijdens het circuit); lokale Engels- of Franssprekende gids; excursies, E-bike, vintage car en alle entreegelden zoals aangegeven.

VERLENGING:
STRAND IN CUBA OF HET MEXICAANSE CANCUN

Bij een strandverlenging in Cuba kan u op dag 6 rechtstreeks naar Varadero of Cayo Santa Maria. De laatste nacht in Havana wordt dan in mindering gebracht. Bij een strandverlenging in Cancun blijft het programma ongewijzigd.

Havana (HAV) Airport

Havana

Cienfuegos

Trinidad

Santa Clara