’cuba libre’

UN REVOLUCIÓN TROPICAL

’Dit circuit is een heerlijke kennismaking met het legendarische Cuba van Che Guevara en Hemingway terwijl u logeert in de allerbeste en meest sfeervolle luxehotels. Bezoek het oude Havana per E-bike en open vintage car. Geniet van Cubaanse specialiteiten in legendarische cult-restaurants en beleef het koloniale verleden in Trinidad en de revolutie in Santa Clara. Een comfortabeler, vollediger en verrassender programma zal u niet vinden.

Dag 1: Havana
Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar uw elegante deluxe room in het Gran Hotel Manzana Kempinski, ideaal gelegen voor wandelingen in de oude stad. Vanop de bar, het panoramisch restaurant en de luxueuze spa heeft u een prachtig zicht over de daken van Havana.

Dag 2: Havana. Koloniaal en modern.
De UNESCO plaatste in 1982 het historisch stadscentrum van Havana op de Werelderfgoedlijst.

 

Geen andere Latijns-Amerikaanse stad heeft een groter koloniaal centrum. Geniet van een rustige wandeling door de steegjes en langs de pleinen van oud Havana: de Plaza de Armas, Templete, Palacio de los Capitanes Generales, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, Hemingway’s Bodeguita… en passeer aan de Malecón, het Hotel Nacional, Avenida de los Presidentes, Plaza de la Revolución, Quinta Avenida en zoveel meer. Bezoek de oudste ’Camara Oscura’ van de nieuwe wereld met een panoramisch zicht van het oude Havana en het Museo de Belles Artes. Uitstekende Cubaanse lunch in de Paladar ’San Juan’. Fiets met uw E-bike met 8 versnellingen, bezoek het monument van José Marti op de Plaza de la Revolucion (met 139 m het hoogste punt van de stad). Voor de avond werd voor u een tafel gereserveerd in het legendarische La Guarida met ware cult status (ook de Spaanse koningin dineerde hier) in een gebouw uit 1913 waar de film ’Fresa y Chocolate’ werd opgenomen. (B, L).

 

Dag 3: Havana. Kunst!
Een schitterende ochtend: met een ’classic convertible’, een vintage klassieke auto-met-open-dak, op exploratie door ’artist-Havana’ met ondermeer prachtige zichten op de baai vanuit het El Morro fort, de kleurrijke Callejon de Hamel en het Cayo Hueso. Bezoek ook de studio’s van Irsula en Santacana. Vrije namiddag. Voor de avond hebben we voor u een tafel voorzien in het ’off the beaten track’ paladar Jaimanitas met haar heerlijke sushi, ceviche en verse zeevruchten in de authentieke sfeer van de oude haven (B).

Dag 4: Havana – Cienfuegos- Trinidad (345 km)
Naar Centraal Cuba en Cienfiegos met haar Frans-koloniale architectuur. Wandel over het Marti Plein en bezoek het nostalgische Terry Theatre waar ooit Caruso zong. Bezoek een sigarenfabriekje (indien geopend) en geniet van cocktails in het oude Palacio de Valle. Fijne Cubaanse lunch in het paladar Villa Lagarto, direct aan het verfrissende water.  

 

EXPERIENCES                                                  

◆ Per e-bike door de oude stad
◆ Cult-restaurant La Guarida
◆ Toeren met oude vintage cabrio
◆ Che Guevara’s revolución
◆ Strandvakantie in Cuba of Cancun                                 

De panoramische kustroute brengt u naar Trinidad. Bezoek het Casa de la Música en geniet van een cocktail en live muziek op de beroemde trappen van Trinidad. Overnachting in het Gran Hotel Trinidad (minimum leeftijd 16 j), een boetiek hotelletje met koloniale touch bij het centrale plein, het beste van de omgeving (B, L).

Dag 5: Trinidad en Valle los Ingenios
Wandeling door deze perfect bewaarde koloniale stad (1514). Geleid bezoek aan het mooie museum Historico Municipal en lunch in het lokale paladar ’Museo 1514’. Uitstapje naar de Valle de los Ingenios met haar suikerrietvelden en slaventoren (B, L).

Dag 6: Trinidad – Santa Clara – Havana (395 km)
Van Trinidad naar Santa Clara voor een bezoek aan het indrukwekkende monument van Che Guevara, een der beroemdste guerrillero’s. 

Pas in 1997 werd zijn stoffelijk overschot overgebracht van Bolivia naar Cuba. U kan het hoofdmonument met het standbeeld van Che bezoeken, het mausoleum en een klein museum (dat op maandag en soms onverwacht gesloten is). Loop ook langs het museum Tren Blindado met de beroemde trein die door Che ontspoord werd, het symbool van de overwinning van de rebellen op het regime van Batista. Overnachting in uw Gran Hotel Manzana in Havana (B). (Nota. Bij strandverlenging kan u rechtstreeks naar Varadero of Cayo Santa Maria. De laatste nacht in Havana wordt dan in mindering gebracht)

Dag 7: Havana – Luchthaven (of verlenging).
Vrije dag en transfer (B).  Voor onze suggesties qua verlengingshotels, raadpleeg de volgende pagina’s. 

 

.

Prijs : 
inclusief zes overnachtingen en maaltijden volgens programma (6 ontbijten en 3 lunches) op basis van twee personen; 2 reservaties in privé-restaurants voor diners (maaltijden en drank niet inbegrepen); vervoer per airco auto met chauffeur (één stuk bagage tijdens het circuit); lokale Engels- of Franssprekende gids; excursies, vervoermiddelen en entreegelden zoals aangegeven.

01/11/19 – 22/12/19: vanaf €2.950 p.p
23/12/19 – 05/01/20: vanaf €3.229 p.p
06/01/20 – 12/04/20: vanaf €2.950 p.p
13/04/20 – 31/05/20 : vanaf € 2.712 p.p.
01/06/20 – 30/09/20 : vanaf € 2.498 p.p.
01/10/20 – 28/10/20 : vanaf € 2.712 p.p.

STRANDVERLENGING IN CUBA OF CANCUN
Bij strandverlenging in Cuba kan u op dag 6 rechtstreeks naar Varadero of Cayo Santa Maria. De laatste nacht in Havana wordt dan in mindering gebracht. Bij strandverlenging in Cancun blijft het programma ongewijzigd.