‘culinair andalusië’

sevilla met al zijn geuren en smaken, sherry & wijn

Prijs vanaf: € 1.295 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, excursies en privégidsen zoals omschreven. 

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

EXPERIENCES

◆ Tapas- en flamenco-avond in Sevilla
◆ Virgin olive oil intro en -tasting met expert
◆ Iberico ham- en Huelva wijnproeverijen
◆ 
Kaas proeven in een nationaal park

Dag 1: Sevilla: Tapas en Flamenco
Ophalen van uw huurwagen en naar het oude centrum van Sevilla. We reserveerden 3 nachten in een ruime, superieure kamer van het 4* boetiekhotel Corral del Rey, een 17de-eeuws paleizenhuis in het kleurrijke centrum van de Barrio Alfalfa, op slechts vijf wandelminuten van de basiliek. (Of naar het 5* Palacio de Villapanés, een Andalusisch paleis uit de 18de eeuw, mits toeslag). In de late namiddag wacht uw privégids voor voor een unieke tapas & flamenco avond. U leert alle ‘ins and outs’ voor een heerlijke tapasavond, inclusief 6 tapas en drinks. U rondt de avond af met een vurige flamencoshow (45’) in de patio van een 15de-eeuws huis.

Dag 2: Sevilla: Olijfolie
Na een rustig ontbijt, korte rit van 45’ naar een olijfoliehaciënda. Een expert of lid van de familie zal u rondleiden over de estate van 20 ha met 5000 bomen waarbij u alles leert van het oogsten van de olijf tot de extra virgin olijfolie van topkwaliteit.
De rondleiding van 1,5u eindigt met een olieproeverij en creatief gerecht. Vrij namiddag.

Optie: ’s avonds uitzonderlijke cooking class (met zicht op de kathedraal) en diner met appetizers, voor- en hoofdgerecht, dessert, koffie en wijnen. Prachtige avondwandeling naar uw hotel.
Prijs : € 220 pp.

Dag 3: Sevilla: Iberico ham
Ontbijt en mooie rit van 1,5 u naar de befaamde eik- en kurkvelden waar Iberico varkens los rondlopen. Bezoek (2,5u) aan het estate en de hamdrogerij waar u het hele, proces van zouten, drogen en rijpen kan volgen. Proeverij van Cebo en Bellota ham met genereuze Huelva wijnen. Sluit af met een traktatie op Iberisch varken en zoete sinaaswijn. Terugkeer naar Sevilla en vrije namiddag.

Optie: extra dag Sevilla met Sherry proeverij. Volledige dag met auto en gids/chauffeur (alcohol!) naar Jerez de la Frontera, op een uurtje rijden. Bezoek met expert aan een sherry-distillerie en genereuze proeverij. Op dinsdag en donderdag om 12.00 u bezoek aan de paardendressuur van de Royal School of Equestrian Art (rijen 1 en 2)
Transfer naar Sevilla. Prijs : € 275 pp.

Dag 4: Ronda en Marbella
Rustig ontbijt. Langs mooie wegen en de bergen van Ronda naar Marbella. We zorgen 2 nachten voor een mooie superieure kamer in het verzorgde Ikos Andalucia strand resort, dicht bij Marbella (of naar een ander hotel uit ons aanbod).

Dag 5: Marbella
Ontbijt. Even boven Estepona ligt het mooie Nationale Park van Crestellina. We organiseren een privébezoek aan de geitenboerderij en de melkruimte waar u alles leert over deze artisanale kaasmakerij. Proeverij van verschillende harde en zachte kazen (3u, met expert). Maak zeker nog een wandeling door dit nationale park alvorens naar Marbella terug te keren.

Dag 6: Verlenging in Marbella of terugkeer