’culinary discorvery’

EEN CULINAIRE ESCAPADE VOOR CONNAISSEURS

Prijs: Inclusief overnachtingen, maaltijden, transport en excursies zoals omschreven.

Nota: Culinaire restaurants zijn niet alle dagen open. De volgorde van de lunches en diners zal daardoor worden aangepast

7/1-4/5 | 22/9-25/10: € 5.495 p.p.
5/5-21/9: € 4.850 p.p.

EXPERIENCES                   

◆ Dé Aziatische topkeuken
◆ De beste vis aan het strand
◆ Twee exclusieve kookklassen
◆ in Junior Suites in 2 tophotels

Een verkenning van de allerbeste gastronomische specialiteiten. Een hele week culinaire exotische escapades in kunstzinnige tempels en oude kastelen. Een onuitgegeven ervaring, enkel voor connaisseurs.

Dag 1: Welkom in Mauritius. (62 km)
Warm welkom en transfer naar uw prachtige Junior Suite mèt zeezicht in het Long Beach hotel. Geniet van een rustige dag. ’s Avonds fijn diner in het culinaire Chopsticks restaurant (D).

Dag 2: Cooking class I en Café des Arts (35 km)
Met de Chef naar de markt in Flacq en uitkiezen van kraakverse vis die u met kruiden uit de hoteltuin omtovert tot een heerlijk Mauritiaanse lunch. Na een vrije namiddag heeft u een gastronomisch diner verdiend in het Café des Arts, een ongewone setting vol kunst, zelfontworpen meubilair en handbeschilderde borden door de eigenares. (B, L, D).

Dag 3: Fabio’s kasteel en Aziatische topgastronomie (70 km)
Tegen de middag naar het historische Chateau de Labourdonnais waar Chef Fabio u een unieke

gastronomisch-Mauritiaanse lunch zal presenteren. Verder naar het LUX* Grand Gaube waar we een mooie Junior Suite voorzien hebben. ‘s Avonds naar het allerbeste Aziatische restaurant van Mauritius voor een gastronomische ervaring in een elegant decor en authentieke rituelen (B, L, D).

Dag 4: Cooking class II en Culinaire Escapade (82 km) Naar de Centrale Markt waar u tussen exotische aroma’s op zoek gaat naar ingrediënten voor uw cooking class in het Colonial House uit 1830 waar een topchef u zal inwijden in de Mauritiaanse keuken. Authentieke creoolse lunch onder de veranda. Terug naar uw hotel (vóór 15u) voor een heerlijke massage. En neem een siësta, want er wacht nog een gastronomische escapade in een kasteel dat talloze gerenommeerde prijzen wegkaapte (B, L, D).

Dag 5: Sightseeing en Seafood (45 km)
Via Cap Malheureux (rood kerkje) naar Grand Baie met haar gezellige shoppingstraatjes. Lunch in wellicht het beste visrestaurant met schaal- en schepdieren, palm-

 

harten en vriendelijke service, informeel, op het strand. Vrije namiddag in uw hotel en tegen de avond transfert naar Beach Rouge voor een vrij diner. Dat wordt moeilijk kiezen: vis, steak, een heerlijke pizza? En altijd ‘met de voeten in het zand’ (B, L).

Dag 6: Theeroute en de beroemde Chicken-Vanilla saus (87 km)
Even wat historisch perspectief nemen in het 19de eeuws Domaine des Aubinaux. Langs de oude theeplantages van Bois Chéri (wat een naam!) naar het suiker- en rumfabriekje van St Aubin voor lunch met de chicken-vanilla sauce. Langs weelderig groene valleien naar uw hotel voor rust. Vanavond wacht u een ‘Chef’s Signature Dinner’ in het ‘adults only’ Banyan restaurant (B, L, D).

Dag 7: Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B). (71 km)