’de koninklijke weg’

HET MOOISTE CIRCUIT LANGS FIJNE BOETIEKHOTELLETJES

U wil de hoogtepunten zien maar niet overladen worden; u apprecieert groot comfort in een klein hotel; u houdt van een lekkere keuken maar wel gezond graag. En iets unieks beleven natuurlijk. Plus een optie naar het noordelijke Jaffna. Wel, dan is dit uw circuit.

Dag 1: Colombo
Warme verwelkoming met ‘Silk Route’ service en bagage-assistentie. Transfer naar uw nabijgelegen Wallawwa boetiekhotel waar we een stijlvolle kamer in de tuin met kingsize bed en airco gereserveerd hebben. Geniet van het zwembad, spa en de keuken in dit mooie landhuis.

Dag 2: Colombo – Sigirya. Olifantsafari
Na een heerlijk ontbijt rustige rit door het groene binnenland naar Sigirya en intrek in het prachtige Vil Uyana met spa, wellness en heerlijke keuken, direct aan het verfrissende meer. U logeert in een grote ‘marsh dwelling’ kamer van 115 m² met plunge pool, airco en minibar. ’s Avonds safari in een van de drie natuurparken op zoek naar grote families wilde olifanten (B).

Dag 3: Sigirya. De Rots en authentiek landleven
Nog voor de hitte en de menigte naar de Sigiriya rots en het oude fort met haar lieflijke fresco’s, een Unesco werelderfgoed. Prachtige wandeling langs landelijke dorpjes en per catamaran naar een authentieke farm waar u de bewoners een eenvoudige maaltijd ziet bereiden op traditioneel houtvuur. Na de middag door het bos vol vogels en aapjes terug naar uw hotel voor heerlijk diner (B, D). Optie Jaffna. Hier kunt u een 3-daagse ontdekking van het noorden inlassen. Zie programma “Jaffna. The last frontier”.

Dag 4: Sigirya – Tea Estate
Ontbijt en langs heuvelend groen naar het culturele centrum rond Kandy. Maar u logeert net buiten de stad, in een Deluxe Lodge van de Madulkelle tea & eco lodge midden de theeplantages. Dit is een authentiek plantage huis van de tea-estate maar intussen met zwembad, lounge en verfijnd restaurant. Uw lodge is onder canvas, met groot bed en douche in de sfeer en stijl van een luxe safarikamp. Hier zijn alle maaltijden inbegrepen (B, L, D).

Dag 5: Theeplantages en kooklessen
Een heerlijk rustige dag. Ontwaak midden de natuur en geniet van een fijn ontbijt. Leer met de chef alles over groenten en kruiden in de eigen biotuin en pluk uw mand vol verse ingrediënten. Sta naast de chef in de keuken en leer enkele Sri Lankaanse gerechten prepareren. Kom tijdens een wandeling door het estate alles te weten over de theeplantage en -verwerking (B, L, D).
Dag 6: Kandy. Dè Tempel
Ontbijt en korte rit naar Kandy waar u verblijft in de unieke luxe van Stone House, een voormalige koloniale woning in een idyllische tuin op vijf minuten van de stad met zwembad, spa en heerlijke keuken. We reserveerden voor u een van de vijf kamers met alle comfort. Tegen de koelte van de avond bezoek aan de Temple of the Tooth waar u traditioneel eigenlijk bloemen moet offeren (B).

 

EXPERIENCES

◆ Unieke luxe-boetiekhotelletjes 
◆ Olifanten spotten bij leeuwenrots
◆ Onder canvas in theeplantage
◆ Glamping in een wildreservaat

Dag 7: Kandy – Yala Nationaal Dierenpark
Na het ontbijt door de bergen naar het Yala National Park. Intrek en lunch in de Noel Leopard Safari campsite waar we een luxueuze ‘mobile tent’ voor u reserveerden. Dit is glamping onder canvas met groot bed, buitendouche en toilet midden de natuur. Zeer verzorgde maaltijden in de rimboe of onder dak. Dagelijks safari’s met Land Cruisers op zoek naar luipaard, jakhals en zwartwitte ooievaar. Of maak een begeleide wandeling, volg kookles of wordt ornitoloog (B, L, D).

Dag 8:
Ontbijt en transfert naar de luchthaven (incl toegang Silkroute departure lounge) of verlenging in Yala of aan een van de mooie strandhotels aan de west- en zuidkust (B).

Prijs:  € 2.499 p.p. inclusief transport met Engels- sprekende gids/chauffeur, overnachtingen en maaltijden als omschreven, excursies en entreegelden.

Toeslag voor SUV wagen tijdens heel het circuit:  € 539
Visakosten van 35 $ bij aankomst regelen.

Hoogseizoentoeslagen: op aanvraag