’de koninklijke weg’

HET MOOISTE CIRCUIT LANGS FIJNE BOETIEKHOTELLETJES

U wil de hoogtepunten zien maar niet overladen worden; u apprecieert groot comfort in een klein hotel; u houdt van een lekkere en gezonde keuken, van iets unieks beleven natuurlijk, plus een optie naar het noordelijke Jaffna. Wel, dan is dit uw rondreis.

Dag 1: Colombo
Warme verwelkoming met ‘Silk Route’ service. Transfer naar het modernistische all-suites luxe boetiekhotelletje Tintagel; slechts 10 suites, zwart/wit, leder, trendy.

Dag 2: Colombo – Sigirya. Olifantsafari
Naar Sigirya en het prachtige Vil Uyana hotel. U logeert in een 115 m²  ‘marsh dwelling’ kamer met plunge pool. Avondsafari op zoek naar wilde olifanten (B).

Dag 3: Sigirya. De Rots en authentiek landleven
Nog voor de hitte naar de Sigiriya rots en het oude fort met haar lieflijke fresco’s. (B, D).
Optie Jaffna: Hier kan u een 3-daagse ontdekking “Jaffna. The last frontier” inlassen. Zie vorige pagina.

Dag 4: Sigirya – Tea Estate
Naar het culturele centrum rond Kandy. U logeert net buiten de stad, in de Madulkelle lodge met zwembad en verfijnd restaurant midden de theeplantages. Uw kamer is onder canvas, in de stijl van een luxe safarikamp. (B, L, D).

Dag 5: Theeplantages en kooklessen
Een heerlijk rustige dag. Leer met de chef alles over kruiden en enkele Sri Lankaanse gerechten. Kom alles te weten over de theeplantage (B, L, D).

Dag 6: Kandy. Dè Tempel
Korte rit naar Kandy en de unieke luxe van Stone House, een voormalige koloniale woning met zwembad, spa en heerlijke keuken.  In de koelte van de avond naar de Temple of the Tooth (B).

Dag 7: Kandy – Yala Nationaal Dierenpark
Door de bergen naar het Yala National Park. Intrek en lunch in de Noel Leopard Safari campsite. Dit is glamping onder canvas met groot bed en met buitendouche midden de natuur. Dagelijks safari’s met Land Cruisers op zoek naar luipaarden, jakhalzen en zwart-witte ooievaars (B, L, D).

Dag 8:
Ontbijt en naar de luchthaven (toegang Silkroute lounge) of verlenging in Yala of aan het strand (B). Voor onze suggesties qua strandhotels, raadpleeg de volgende pagina’s

EXPERIENCES

◆ Unieke luxe-boetiekhotelletjes 
◆ Olifanten spotten bij leeuwenrots
◆ Onder canvas in theeplantage
◆ Kookles in een tea-estate
◆ Glamping in een wildreservaat

PRIJS: vanaf €3.060 p.p
inclusief transport met Engelssprekende gids/chauffeur, overnachtingen en maaltijden zoals omschreven, excursies en entreegelden.
Toeslag voor SUV wagen tijdens heel het circuit: €456
Visakosten van 35 $ bij aankomst regelen

Hoogseizoentoeslagen : op aanvraag

Bij feestdagen kan de volgorde van de bezoeken worden aangepast.