‘de peloponnesos’

athene – olympia – mycene – nafplion – epidauros

Prijs vanaf: € 1.895
inclusief 5 overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, ferry’s, cruise, excursies, transfers en privégids zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Nota: Verlenging in een van onze strandhotels. Op minder dan 2 uur bent u in Amanzoë en op minder dan 3 uur in onze 2 hotels aan de Costa Navarino.

EXPERIENCES

◆ Privégids in het oude Olympia
◆ Expertgids in de gouden stad Mycene
◆ Wijnproeverij in Nemea met lunch
◆ Privégids in het lengendarische Epidauros
◆ Huurwagen en 5 overnachtingen

Dag 1: Athene
Neem bij aankomst op de luchthaven een taxi naar het moderne 5* Electra Metropolis hotel in hartje Athene, waar we een mooie Art room hebben gereserveerd voor 2 nachten. Athene is altijd een populaire bestemming geweest, een combinatie van heden en verleden op een unieke manier. Moderne restaurants met beroemde koks, heerlijk nachtleven en diverse culturele evenementen vinden elke dag plaats.

Dag 2: Athene
Een vrije dag om op eigen gelegenheid deze stad met de gezellige Plaka en de Acropolis te verkennen.

Dag 3: Olympia
In ontvangst name van de huurwagen en mooie rit van ca. 4 uur langs prachtige landschappen naar het beroemde Olympia. Aan de site van het Oude Olympia en het museum wacht uw privégids die u zal introduceren in dit beroemde heiligdom, een door de Unesco beschermd werelderfgoed. Olympia, opgedragen aan Zeus, strekt zich uit in een

weelderig groen landschap. Hoewel op enige afstand van de kust werd Olympia het belangrijkste religieuze en atletische centrum in het oude Griekenland. We reserveerden een verzorgde kamer voor één nacht in het nabijgelegen, moderne 4* Europa hotel, bovenop een heuvel in een groene tuin en met zwembad.

Dag 4: Mycene
Op minder dan drie uur bent u in Mycene, de “gouden stad” en nu UNESCO-werelderfgoed. Mycene gaf zijn naam aan een periode en een beschaving die invloed heft uitgeoefend door de hele Griekse beschaving en zich nog verder verspreidde tussen de 16-de en 12-de eeuw v. Chr. Het museum van de site staat vol gouden items die je een kijkje geven in het dagelijkse leven. De kolossale Cyclopische muren en de Lion Gate staan nog steeds bij de ingang van de stad, enigszins intimiderend maar ook gastvrij zoals duizenden jaren geleden. In Nafplion reserveerden we 2 nachten in het verzorgde Grand Sarai boetiekhotelletje in de oude stad in een gerenoveerd 17de -eeuws pand.

Dag 5: Nafplion wine tasting
Voor de middag staat een bezoek aan de Nemea wijnproducenten op het programma, de belangrijkste rode wijn regio van Griekenland. Een expertgids vertelt u alles over de wijngaarden, de druiven, het productieproces en de wijnkelder waarna u, met een lunch, verschillende wijn soorten proeft.

Dag 6: Epidauros en verlenging
Op een half uurtje bent u in Epidauros, waar een privégids u rondleidt door het legendarische theater en het museum. In het vredige achterland van Epidauros, met zijn milde klimaat en overvloedige minerale bronnen, bevindt zich het heiligdom van de godarts Askelapios, het beroemdste geneeskundig centrum van de oudheid. Bezoek het enorme theater waar het beroemde Epidauros-festival met haar dramatische opvoeringen elke zomer plaatsvindt.

Athens (ATH) Airport

Olympia

Mycene

Nafplion

Epidauros