‘discover cyprus’

paphos – limassol – kourion – kolossi – nicosia

Dag 1: Paphos
Na aankomst op de luchthaven van Paphos, wordt u passend verwelkomd en voorzien we meteen de transfer naar het mooie Annabelle hotel waar we een superieure zeezicht kamers reserveerden.

Dag 2: Paphos – Limassol – Kourion – Kolossi – Omodos
Kort na het ontbijt wordt u vandaag opgehaald voor een tocht door de eeuwenoude geschiedenis van dit unieke eiland. Via Limassol met haar iconische Middeleeuwse kasteel en mooie jachthaven, trekt u verder naar het 13e-eeuwse Kolossi, bereikt u kort voor de middag een lokaal restaurant waar naast de lunch ook een proeverij van de klassieke Commandaria wijnen op het programma staat. De namiddag brengt u naar het spectaculair gelegen Kourion met haar uitgebreide archeologische ruïnes en indrukwekkende mozaïeken. Alvorens terug te keren naar Paphos bezoekt u nog Omodos, een traditioneel Cypriotisch wijndorp dat ooit eigendom was van de Prijs van Galilea en nog enkele prachtige Byzantijnse details herbergt.

Dag 3: Paphos
Paphos
, een stad die in zijn geheel tot het UNESCO werelderfgoed behoort, is meer dan enkel een prachtige kustlijn. Ontdek vandaag samen met de gids de roemrijke geschiedenis van deze stad, zicht uitstrekkend van de geboorte van de godin Aphrodite. Bezoek de Tomben van de Koningen, het Hellenistische monument, de kerk van Panayia Chrysopolitissa, het havengebied, de vier beroemde huizen en Yeroskipou met haar prachtige fresco’s. Afsluiten doet de dag in stijl, u wordt uitgenodigd voor een proeverij van de traditionele Loukoumi, een lokale delicatesse.

Dag 4: Nicosia
Nicosia, of Lefkosia, beschikt over een geschiedenis die teruggaat tot de Bronstijd. Vandaag mengt het zijn historisch verleden met de typische bedrijvigheid van een moderne stad. Omsloten door 16e eeuwse Venetiaanse muren, is het bezaaid met musea, oude kerken en middeleeuwse bouwwerken. Kortom, meer dan het ontdekken waard! Bezoek samen met uw gids de St. John’s kerk met haar muurschilderingen, 

het Archeologische museum, de Venetiaanse muren en de iconische Famagusta poort. Met een lunch aan de Laika Geitonia en een afsluitende wandeling sluit deze goedgevulde dag af met wat tijd om te relaxen in het hotel.

Dag 5: Petra tou Romiou
Op een kwartiertje buiten de stad ligt de legendarische geboorteplaats van de godin Aphrodite-Cypria, het prachtige Petra tou Romiou zandstrand. Een van de meest idyllische plekjes van het eiland, ideaal om even weg te dromen en te ontspannen. De namiddag brengt u naar het hart van Paphos voor een afsluitende lunch in het alom bekende ‘Theo’s Seafood Restaurant’, dé plek bij uitstek voor dagverse visspecialiteiten met het geluid van de zee op de achtergrond.

Dag 6: Verlenging of terugkeer

EXPERIENCES

◆ Heerlijke Commandaria wijnen
◆ UNESCO werelderfgoed in Paphos
◆ De geboorteplaats van de godin
◆ Archeologie in Nicosia
◆ Traditionele keuken in Kolossi en Paphos

MET GIDS:
Annabelle: vanaf €2.345 p. pn. 
Prijs inclusief: Transfers, accommodatie, maaltijden, services en entreegelden zoals vermeld.
Almyra: vanaf €2.395 p. pn. 

Paphos (PFO) Airport

Limassol

Kourion

Kolossi

Omodos

Paphos

Nicosia