’enchanted mauritius’

EEN KLEURRIJKE KENNISMAKING, VOORAL CULINAIR

Natuurlijk gaat u voor het strand. Maar als u ook de natuurpracht, de groene bergen en die kleurrijke marktjes wil zien, als u ook gastronomisch eten op prijs stelt en comfortabel wil logeren in drie verschillende tophotels dan is dit uw circuit.

Dag 1
Warm welkom en transfer van ca. 60 km naar uw luxe One&Only Le St. Géran waar we een Ocean Room voor u ge- reserveerd hebben. Diner in la Terasse, Tapasake of Prime (D).

Dag 2: Vrije dag. De zon. De zee
Een luie dag om te genieten van het zandstrand, de azuurblauwe zee, de aquasporten of een heerlijke massage. (B, D).

Dag 3: Adrenaline en gastronomie (65 km)
Naar het betoverende Domaine de l’Etoile van meer dan 1200 ha wouden en valleien vol zeldzame dieren en bloemen. Verken de omgeving per quad, te paard, in een buggy of zoef aan een zipline naar beneden. U heeft een gastronomische lunch verdiend in de ongewone setting vol kunst van het Café des Arts, met door de eigenares zelf ontworpen meubilair en handbeschilderde borden. (B, L, D).

Dag 4: Botanische tuinen en gastronomie (65 km)
Exploratie van de geliefde Pamplemousse Botanical Garden met haar grote collectie zeldzame planten. Gastronomische lunch in het Chateau de Labourdonnais, mèt rum proeverij. Laat u maar gaan; de chauffeur brengt u veilig naar het mooie LUX* Grand Gaube hotel. Maar eerst langs Grand Baie en het rode kerkje van Cap Malheureux. Diner in de drie Latino outlets van uw hotel (B, L, D).

Dag 5: Ile des Deux Cocos! (50 km)
Een heerlijke dag op het privé-eiland Ile des Deux Cocos met lunch. Diner én wijnen bij de Turkse chef van uw hotel, met shisha lounge (B, L, D).

Dag 6: Massage, cooking class en golf
Luie voormiddag met 45’ relaxing massage. Na de middag cooking class bij de Chef. Vrije namiddag met een uur golfles. Diner in het Palm Court restaurant met een walk-in gekoelde ruimte vol verse Spaanse , Italiaanse en Oosterse gerechten, een rotisserie en teppanyaki tafel (B, D).

Dag 7: Naar het Westen! (via Port Louis) (100 km)
Boeiende wandeling door Port Louis met de citadel en het fort uit 1840 maar ook met hindoe-tempeltjes, kerkjes en moskeeën. Loop eens binnen in het Natural History museum met zijn oubollige charme en een oeroude reuzenvis. Proef de lokale specialiteiten met een 3-gangen lunch aan het Caudan Waterfront. De dag eindigt in een ‘Beachfront Luxury Suite Pool Villa’ van het Maradiva hotel. Maar eerst nog diner in de relaxte sfeer van Coast2Coast (B, L, D).

Dag 8: Vrije, luie dag
Vrije dag om het leven te contempleren. Geniet van alle activiteiten die dit mooie hotel te bieden heeft. Of loop eens door het dorpje Flic en Flac. Die naam alleen al, wie wil daar niet wonen (B, D).

Dag 9: Het wonderlijke zuiden (100 km)
Op ontdekking naar de uitgedoofde vulkaan Trou aux Cerfs met panoramisch zicht over Curepipe. Door de wilde natuur van Black River naar Chamarel voor een typisch Mauritiaanse lunch. Via de beroemde ‘Seven coloured earth’ en le Grand Morne naar uw hotel voor een diner in bv. het Cilantro met oosterse verrassingen (B, L, D).

Dag 10: (50 km)
Transfert naar de luchthaven, strandvakantie of ontdekking van Rodrigues (B).

EXPERIENCES                                                  

◆ Half pension plus 5 culinaire lunches
◆ Domaine de l’Etoile per quad
◆ Een heerlijke massage in Grand Gaube
◆ De tuinen van Pamplemousse
◆ Alles weten over oud Port Louis
◆ De zuidelijke bergen en vulkanen                                

Prijs :  inclusief overnachtingen, maaltijden, transport en excursies zoals omschreven.
07/01 – 04/05 | 22/09 – 25/10 : € 7.426 p.p.
05/05 – 21/09 : € 6.484 p.p.