‘firenze: stad van de historie’

Firenze, de bakermat van de Renaissance ademt historie en herbergt een enorme rijkdom aan kunst en architectuur. In de thuisstad van klinkende namen als Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Galilileo, Raphael en niet te vergeten de Medici’s, vind je vele van de meest iconische werken ter wereld terug. Boordevol prachtige gebouwen, wandelt u door het decor van menige film en serie. Deze stad ademt historie! 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Firenze, wordt u verwelkomd en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Samen met de gids ontdekt u vandaag het centrum van de stad. De eerste stop is één van de meest gefotografeerde kathedralen ter wereld, de Duomo, een juweel in het centrum van de stad. Met de Giotto’s Campanile naast de deur, een meesterwerk van de gotische architectuur. Waar de Duomo religieus gezien één van de belangrijkste gebouwen van de stad is, is het indrukwekkende Palazzo Vecchio het belangrijkste historisch administatieve gebouw. Daterende uit 1299, lijkt het gebouw op een klassiek kasteel en heeft het een prachtige uitkijktoren. Het panorama over de stad is ronduit indrukwekkend. Afsluiten doet deze stadswandeling met de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze brug boordevol historie over de Arno rivier herbergt een schat aan verhalen en kleine geheimen. Zo is er onder andere een geheime gang die gebruikt werd door de adel zodat deze notabelen zich niet onder het ‘gewone volk’ dienden te mengen.  

Dag 3:
Op het Piazza della Signoria, ligt het indrukwekkende Uffizi Palace & Gallery, één van de belangrijkste kunstmuseums ter wereld. Met een collectie boordevol ware schatten uit de Renaissance en meesterwerken van de handen van Da Vinci, Botticelli & Caravaggio ademt het historie. Lange tijd was het privébezit van de bekende De Medici familie en de authentieke paleissfeer werd tot op de dag van vandaag behouden. De prachtige zuilen en arken, de zalen met marmeren standbeelden en de prachtige gewelfde plafonds maken het tot een absoluut hoogtepunt in de stad. Na dit indrukwekkende bezoek neemt de gids u op sleeptouw naar de Galleria dell’Accademia, de thuis van het originele beeld ‘de david’ van Michelangelo. Met een collectie die dateert uit de 14e en 15e eeuw, is het een mooie aanvulling op het ochtendelijke bezoek aan het Uffizi.

Dag 4:
Naast de drukke binnenstad, vindt u in Oltrarno, het district gelegen aan de overkant van de Ponte Vecchio, nog enkele goed verborgen parels zoals het prachtige Pitti Palace. Als voormalige residentie van de bankier Luca Pitti, één van de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis van de stad, is dit 15e eeuwse paleis een architecturale parel.  Met een stop aan Piazza Santo Spirito, de plaats waar Firenze echt tot leven komt en een namiddag in de Boboli Gardens, is ook deze dag goed gevuld in een historisch kader. Om deze laatste dag in stijl te eindigen, reserveerden we overigens een tafeltje in een restaurant vlak aan de Ponte Vecchio. Prachtig uitzicht en een idylische setting zijn gegarandeerd! Een uitstekende afsluiten van uw citytrip.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven. Firenze en bij uitbreiding heel Toscane heeft nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Volg een parfumworkshop: 
Aquaflor, de legendarische parfumerie van Nicola Bianchi is niet enkel een prachtige winkel vol mahoniehouten en glazen kasten waar de jarenlange collectie uitgesteld staat, het biedt ook de mogelijkheid om een eigen parfum samen te stellen. Neem deel aan een unieke ervaring en ontwerp uw eigen geurtje! 

Ballontocht over de Chianti streek:
De zon zien opkomen over die typische Toscaanse heuvels, de sliert aan historische dorpjes zien voorbij schuiven, met een glaasje Prosecco in de hand over de eindeloze wijnvelden vliegen, .. Kortom, een unieke ervaring om Toscane vanuit de lucht te ontdekken. Mits goed weer, komen zelfs Siena, Lucca en het eiland Elba in het vizier! 

Rondreis Toscane:
Toscane, een bestemming die tot de verbeelding spreekt en zo ontzettend veel te bieden heeft. Ontdek steden als San Gimignano of Montepulciano, de kleinere parels zoals Volterra of Monteriggioni, of rij door de heuvels en de velden per vespa of e-bike. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen volledig naar uw wens samengesteld worden. 

Onze hotelsuggesties:

Belmond Villa San Michele: 6*
Opgaand in de heuvels van Fiesole, legt dit voormalige middeleeuwse klooster perfect de romantiek van Firenze en Toscane vast. De pracht en praal van de renaissance gaat hier moeiteloos over in moderne luxe. Dit hotel combineert 14e eeuwse kunst met de etherische schoonheid van de regio tot een inspirerend geheel. Het kader is zo mogelijk nog mooier, het uitzicht over Firenze en de Chianti heuvels is ronduit indrukwekkend. Op ca. 25 minuten van de luchthaven van Firenze.

Portrait Suites Firenze: 5*
Gastvrijheid is een kunst en Portrait Suites maakte van die kunst een meesterwerk. In een vernieuwend concept van toerisme heeft het uniforme luxe omgezet in persoonlijke service. Dit all suites hotel, is perfect op maat van de ganse familie. Op wandelafstand van de beroemde Ponte Vecchio, ligt het midden in het historische hart van de stad en biedt het een ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Op ca. 25 minuten van de luchthaven van Firenze.