’parijs: stad van de liefde en het licht’

Monumentale boulevards, iconische musea, typische bistro’s, wereldberoemde architectuur, stijlvolle winkels, artistieke schatten en een eeuwig gevoel van romantiek: Parijs ! Deze stad heeft simpelweg geen introductie nodig, ontdek de stad van de liefde en het licht. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Parijs, wordt u verwelkomd en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
De klassieke charme straalt immer door het prachtige stadsbeeld van Parijs, dat bezaaid ligt met charmante plekjes van groot en klein formaat. Kort na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids voor een eerste verkenning van de stad langs de meest iconische plekjes die het tot de zo vaak bezochte stad maken! De eindeloze stroom aan monumenten is bijna onnavolgbaar, zo bezoekt u vandaag: de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Avenue des Champs-Élysées en de Jardin des Tuileries. De stad van het licht zal u ongetwijfeld verleiden vanaf de eerste minuut. Na een stevig stadsbezoek, focust uw experience programma op een andere sterkte van deze stad: de gastronomie. Het ontkennen van de cultuur en de geest van deze stad, is pas compleet als ook de unieke Franse keuken aan bod komt. Na een bezoek aan de lokale avondmarkt waar de geur van vers brood u tegemoetkomt, schuift u aan in één van de typische Parijse bistro’s voor een romantisch diner. Kroonluchters met juweeltjes, golvende gordijnen, culinaire lekkernijen, sprankelende champagne en die ongeëvenaarde sfeer zijn vanavond uw deel. 

Dag 3:
Gekend als kunstcentrum met een indrukwekkende collectie aan meesterwerken afkomstig van de grootste kunstenaars die onze planeet ooit gekend heeft, is een dag uittrekken voor deze kunst geen overbodige luxe. Het ronduit iconische Louvre vormt vandaag de eerste stop, samen met de gids (en een meer dan handig ‘skip the line’ ticket) krijgt u de tijd om deze uitgebreide collectie te ontdekken. Met het Musée d’Orsay als volgende halte van deze dag, ontdekt u enkele meesterwerken van grootmeesters als Monet en Van Gogh. Na een dag van klassieke kunst, zorgen we in de late namiddag voor een mooi contrast. Met een bezoek aan het Centre Georges Pompidou, het toonaangevende museum op het vlak van moderne kunst, ontdekt u de pracht die dit iconische bouwwerk herbergt alvorens terug te keren naar uw hotel. 

Dag 4:
De kunst die u gisteren ontdekte, maar ook straatartiesten maken een cruciaal deel uit van de ziel van deze stad. De gids neemt u deze ochtend mee naar Montmartre, het creatieve hart van Parijs. Laveer tussen de schilders, buskers en performance artiesten alvorens de Sacré-Cœur te bezoeken. Na een wandeling door deze wijk, is het tijd voor een ‘foodie tour’ door de stad. Samen met de gids ontdekt u de vele kleine winkeltjes, bakkerijen en patisiers die de stad rijk is. Proef van de macarons, baguettes, kazen, charcuterie, croissants, escargots en nog zoveel meer onderweg! Afsluiten doet u vandaag in stijl, we voorzien front row seats voor een klassieke cabaretvoorstelling in het iconische Le Moulin Rouge. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Parijs en bij uitbreiding heel Frankrijk heeft nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Ontdek het koninklijke Versailles:
Weinig plaatsen zo vorstelijk op deze wereld als Versailles. Een dagtocht naar dit UNESCO-werelderfgoed brengt je dichter bij de rijke geschiedenis. Laveer in de aangelegde tuinen, bezoek de met juwelen versierde kamers en waan jezelf even Lodewijk XVI of Marie Antoinette! 

Bezoek het stijlvolle Marais:
Vaak vergeten maar meer dan het ontdekken waard: de hippe wijk Marais! Wandel langs de eeuwenoude straten, de tuinen en de pittoreske pleinen en ontdek de nieuwste trends op modevlak, stop aan één van de vele trendy eethuisjes en waan jezelf even een local in de meest bruisende wijk van de stad! 

Rondreis Frankrijk:
Laat de grootstad achter je en trek verder naar het zuiden. Geniet van een rondreis door de Provènce, ontspan aan de Côte D’Azur of laat je verwennen in het exclusieve Monaco! Zijn de kastelen van de Loire of de charme van of de kusten van Bretagne en Normandië meer uw ding? Ga voor een programma op maat. 

Onze hotelsuggestie:

Mandarin Oriental, Paris: 6*
Omringd door de exclusieve rue Saint-Honoré en op een steenworp van de Place Vendôme werd dit exclusieve hotel geïnspireerd door de typische artistieke creativiteit en haute couture van Parijs. Moderne Franse elegantie ontmoet legendarische service en tijdloze klasse te midden van art deco en gastronomische verwennerij. Op ca. 30 minuten van de luchthaven Parijs Charles de Gaulle.