‘dubrovnik: stad van de filmdecors’

Boordevol historie, prachtige gebouwen en heerlijke stranden is de ‘parel aan de Adriatische zee’ het toneel voor menig film en serie. Met het oude stadsgedeelte aan het water, de stevige stadsmuren, het aangename lokale centrum, de kleine straatjes om in te verdwalen en de typische kathedralen, kloosters & musea biedt deze stad zo veel meer dan enkel strand. Maak kennis met deze stad aan de hand van enkele iconische scènes! 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Dubrovnik, wordt u verwelkomd en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Wie Dubrovnik zegt, spreekt meteen ook ‘Kings Landing’ uit, de fictionele stad uit de beroemde Game of Thrones serie. Gesticht in de 7e eeuw door Griekse vluchtelingen en ondertussen uitgegroeid tot UNESCO werelderfgoed, was de stad het ideale toneel om de setting van de serie te omvatten. Samen met de gids gaat u op pad over de prachtige Old City Walls op zoek naar enkele van de meest iconische plekjes uit de reeks. Met prachtige uitzichten over de kust en een ‘bird’s eye view’ over de ganse stad. De wandeling sluit af aan het Lovrijenac Fortress, een indrukwekkend fort gebouwd op een uitstekende rots. De namiddag neemt u mee naar de oude stadskern van de stad waar de gids u meeneemt in de vele kleine straatjes waar u het authentieke stadshart leert kennen. Zoals het de locals beaamt, is genieten en even stilstaan bij het leven één van de hoogste goeden in het leven, geniet van een smakelijk koffietje op één van de vele goed verborgen pleintjes en geniet van het leven rond u.

Dag 3:
De filmhistorie van de stad rijkt verder dan gedacht, zo werden bijvoorbeeld ook bepaalde scènes uit Robin Hood, Emerald City, James Bond en zelfs Star Wars gefilmd in de stad. Vooral die laatste spreekt tot de verbeelding, maar komt tot leven in de buurt van hotel Excelsior waar u vanuit de klassieke stad, meteen de moderne wereld instapt. Net die onbekendere scènes en films vormen de inspiratie van uw programma vandaag, de gids neemt u ’s ochtends mee naar de Dubrovnik Cathedral die meerdere aardbevingen overleefde en een geheel eigen verhaal meedraagt. Via de Stradun hoofdstraat bereikt u de Onofrio fontein met zijn prachtige architectuur. De namiddag bewaren we voor het indrukwekkende Franciscan Monastery, daterende uit de 14e eeuw en grotendeels authentiek gebleven, inclusief de kogelinslagen uit de oorlog(en).  

Dag 4:
De mooiste uitzichten over de stad en de regio, krijgt u ongetwijfeld vanop de top van Srd Hill. Met de kabelbaan bereikt u vanuit de stad in korte tijd de top en het 19e eeuwse Imperial Fortress. Dubrovnik sleept echter ook een verleden van oorlog met zich mee & was dan ook het theater van menig documentaire over deze donkere periode. In een actievere tocht per Buggy waar u zelf off-road rijdt langs de voormalige slagvelden, krijgt u een inkijk in hoe de stad zich heropbouwde. Vanuit de heuvels rond de stad, sluit de tour af met een indrukwekkend stadszicht. De namiddag laten we volledig aan het strand, met de Adriatische zee als haar achtertuin biedt Dubrovnik ook die heerlijke mix van blauwe zee, fijne strandbars en  restaurantjes waar het heerlijk verpozen is.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven. Dubrovnik en bij uitbreiding heel Kroatië heeft nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Mostar:
Op iets meer dan twee uur van Dubrovnik, ligt het Bosnische Mostar. Met een prachtige historische binnenstad en gezellige trendy koffiebars en restaurants, is het een stop meer dan waard. Deze oude grensstad van het Ottomaanse rijk met de beroemde oude Stari Most brug, is een goed bewaard geheim met een geheel eigen historie. 

De wijnen van Trpanj:
Trpanj en de Saint Hills Winery zijn klinkende namen voor elke wijnliefhebber. Vanuit Ploce bereikt u per ferry Trpanj waar we een heerlijke 3-gangen lunch met aangepaste Zinfandel wijnen voorzien na uw begeleide tour door de wijnvelden en de wijnmakerij. De ervaren vakmannen geven hier een unieke inkijk in het vervaardigen van hun streekproduct. 

Buza Bars:
Dubrovnik beschikt over twee Buza Bars, twee cafeetjes die letterlijk verborgen liggen in de oude stadsomwalling. Geniet van een verfrissend drankje terwijl u op de rand van de klif zit met ongeëvenaard uitzicht over de Adriatische zee en Lokrum Island. Bij zonsondergang wordt dit de meest populaire plek van de stad & u zal meteen begrijpen waarom.

Onze hotelsuggesties:

Bellevue Dubrovnik: 5*
Na een grondige renovatie (2019) combineert dit prachtige boutique hotel het beste van twee werelden. De kamerhoge ramen onthullen de Adriatische zee, terwijl de binnenstad van Dubrovnik letterlijk voor de deur ligt. Uitgehouwen in een klif, is het met zijn frisse nieuwe sfeer een icoon van luxe en design. Op ca. 30 minuten van de luchthaven.

Excelsior Dubrovnik: 5*
Dit mooi gerenoveerde hotel geniet niet enkel van een ideale ligging midden in de stad, maar ook de uitstekende service, lekkere keuken en ruime kamers zijn grote troeven. Op loopafstand van zowel het strand, als de historische hoogtepunten van de stad, bundelt het het beste van twee werelden tot een elegant en luxueus geheel. Op ca. 30 minuten van de luchthaven.