‘marrakesh: stad van de fotografie’

Marrakesh, één van de meest iconische steden ter wereld, werd in 2020 als eerste stad ooit gekroond tot ‘Capital of Culture’. Met een verscheidenheid aan culturele, architecturale en artistieke hoogtepunten, is de award een meer dan terechte bekroning van een stad die zijn unieke sfeer moeiteloos combineert met Unesco sites zoals Djemaa el Fna en de Medina. Een waar paradijs voor de geoefende of minder geoefende fotograaf. Welcome to Instagram heaven! 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Marrakesh, wordt u verwelkomd en kan u meteen genieten van een fast track service, onze lokale vertegenwoordiger begeleidt u tot de transfer die u naar uw hotel brengt waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Hoe beter een fotoreis starten, dan de ziel van de fotografiekunst te vatten in het ‘Maison de la Photographie’. In dit traditionele huis, wordt een collectie getoond van unieke items die dateren tot 150 jaar terug. Het thema van de collectie? Marrakesh! De indrukwekkende collectie biedt een inzicht in de traditie van de stad, maar ook de mensen en het dagelijkse leven in de stad spelen een prominente rol. Leuke extra, het prachtige panoramische dakterras van het Maison biedt meteen een eerste fotokans. Gewapend vol inspiratie, voorzien we in de namiddag een eerste kennismaking met de stad. Zet uw helm en zonnebril op en neem plaats in de sidecars voor een onvergetelijke rit door de medina, de oud-Franse wijk, de palmoase, de geheime tuinen, art déco architectuur etc.

Dag 3:
De Medina, UNESCO werelderfgoed, biedt zo veel meer dan de klassieke hoogtepunten. Samen met de gids verdwaalt u in de eindeloze kleine straten tijdens een prachtige stadswandeling. Ontdek de eindeloze verrassingen die de Medina te bieden heeft: de ongeëvenaarde winkeltjes die verder van de mensenmassa liggen en de rijke Marrokaanse keuken van de vele eethuizen. Stel vooral uw zoeker scherp tijdens deze wandeling, de Medina is een eindeloos doolhof, maar biedt ook een eindeloos aantal kansen om uw fotografische blik te verruimen. Via de kleurrijke souks en zijn gigantisch aanbod aan producten, geuren en kleuren, eindigt deze dag in de late namiddag op het wereldberoemde Djemaa-El-Fna plein, de gids neemt u mee over het plein, maar neemt ook de tijd om samen met u te ontspannen op één van de vele panoramische terrassen.

Dag 4:
Vroeg uit de veren vandaag, we voorzien een waar ‘bucket-list adventure’: een ballontocht boven het platteland terwijl u geniet van de zonsopgang boven de stad. De vlucht van +- 1 uur is ronduit indrukwekkend. In de namiddag bereikt u opnieuw de stad en bezoekt u met de gids het 16e eeuwse El Badi Palace, de prachtig bewaard gebleven mozaïektegels zijn meer dan enkele foto’s waard. Met Ben Youssef Madrasa, neemt de gids jullie mee naar wat vele locals kennen als ‘Instagram Spot Nr.1’, deze 14e eeuwse voormalige Islamschool is ronduit  adembenemend. Het laatste bezoek van de dag, wordt de prachtige Koutoubia die fier uitreist boven de stad, een plek waar je de ware sfeer van Marrakesh letterlijk kan proeven.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven. Marrakesh en bij uitbreiding heel Marokko heeft nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Neem een kookles:
De traditionele Marokkaanse keuken is één van de meest smaakvolle ter wereld. Met een ‘shopping trip’ naar de lokale markt waar u de verse producten voor het uitkiezen heeft en meeneemt naar een prachtige Riad, waar u aan de slag gaat om een authentieke maaltijd te bereiden met de hulp van enkele ervaren chefs. 

Overnacht in de Sahara:
Vanuit Marrakesh is een tweedaagse excursie naar de Sahara een mooie optie voor zij die even de drukte van de stad willen ontvluchten en het authentieke Marokko willen ervaren. Met een kamelenrit, stops in wondermooie plekken als Ouarzazate en de Draa vallei, is het een unieke ervaring. Overnachten doet u in een authentieke Nomadentent! 

Atlasgebergte:
Vanuit Marrakesh kan u perfect in één of meerdere dagen het Atlasgebergte ontdekken. Boordevol traditionele Berbercultuur en bezaaid met prachtige verborgen bergdorpen is het meer dan ‘Instagram Worthy’.  Ontdek prachtige plekjes zoals de Asni-vallei, de Toukbal berg en Moulay Brahim om de ervaring compleet te maken. 

Onze hotelsuggesties:

Amanjena: 6*
Het paleisachtige Amanjena ligt net buiten de legendarische rode stad en werd geïnspireerd door de klassieke schoonheid van Marrakesh en de 12e eeuwse Menara-tuinen. Te midden van schaduwrijke binnenplaatsen, tussen de met bloemblaadjes bezaaide fonteinen, liggen de vrijstaande paviljoenen waar de kamers in ondergebracht zijn, elk met eigen tuin, vele met privézwembad. Kortom, een elegant en exclusief adres van absolute wereldklasse. Op ca. 20 minuten van de luchthaven.

La Sultana Marrakesh: 5*
Dit prachtige en kleinschalig paleishotel is een klein juweel in het hart van de immer bruisende stad. Met zijn unieke en traditionele architectuur, is het ideaal gelegen in het hart van de Médina. Ook voor rasechte foodies is dit een absolute aanrader! Het huisgemaakte ontbijt, de focus op traditionele en lokale gerechten en de verfijnde Franse keuken worden hier moeiteloos gecombineerd. Leuke extra, het panoramische dakterras biedt een prachtig uitzicht over de ‘rode stad’! Op ca. 15 minuten van de luchthaven.