’valencia: stad op kindermaat’

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijden van de Romeinen en Caesar, prachtige stranden en een prachtig modern luik met achitectuur van wereldklasse, is Valencia een mix van oud en nieuw in een immer zacht klimaat. Met leuke extra’s als L’Océanografic,  Bioparc, het Turia Park en Parc Gulliver, naast de klassieke bezienswaardigheden en de charme van de stad, is het een ideale stad om met kinderen te ontdekken.

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Valencia, wordt u verwelkomd en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Hoe beter de stad leren kennen dan aan de hand van een kindvriendelijke fietstocht? Deze snelle en handige manier om de stad te ontdekken, start met een toch dwars door de droge rivierbedding van de Turia. Drooggelegd na meerdere overstromingen, werd het in 1957 volledig drooggelegd en vormt het vandaag de groene long van de stad. U fietst langs het Palau de la Muscia, de Torres de Serranos en het Glorieta Park. Onderweg voorzien we een picknick midden in het groen en kunnen de kleinsten zich uitleven in het Parc de Gabacera met waterfietsverhuur. In de namiddag staat een ontdekking van de oude stad op de planning, aan de hand van een wandeltocht ontdekt u onder andere de Mercado Central, de indrukwekkende markthal, de Plaza del Ayuntamiento met het mooie stadshuis en postkantoor, Plaza del Toros de stierenvecht-arena en drukbezochte Mercado Ruzafa waar de locals verzamelen voor een hapje en drankje. 

Dag 3:
Na gisteren de historische hoogtepunten  van de stad ontdekt te hebben, neemt de gids u vandaag op sleeptouw naar de ‘nieuwe stad’, oftewel de Ciutat de Les Arts i Les Ciènces. Een indrukwekkend architecturaal schouwspel van de hand van Calatrava bestaande uit zes gebouwen allen met een wetenschappelijk of artistiek belang. Zo bezoekt u onder andere L’Hemisferic oftewel de 3D-bioscoop, L’Umbracle met zijn prachtige tropische tuinen, het Museo de la Ciencias Principe Félipe met zijn interactieve tentoonstellingen, het operagebouw Palau de las Arts Reina Sofie,de grote verzamelplaats L’Agora en het absolute hoogtepunt voor kinderen: L’Oceanografic, het grootste aquarium van Europa met maar liefst 45.000 zeedieren. 

Dag 4:
Voor de voetbalfans is Valencia en het indrukwekkende Mestalla stadion een niet te missen bezoek. Gelegen in het midden van de stad en tevens het oudste stadion van Spanje baadt in een unieke sfeer met zijn stijle tribunes. Door middel van een gegidste tour door het stadion en zelfs de kleedkamers, komt u alles te weten over het verleden en het heden van deze legendarische club. U bezoekt de stad op een wedstrijddag? Tickets voor de wedstrijd kunnen steeds voorzien worden. Geen voetbalfan? Met het Parco Gulliver, een heel fijne speeltuin op kindermaat gelegen aan het Parco del Turia of BioParc Valencia, de zoo van de stad en één van de mooiste van Europa kan u de dag ongetwijfeld vullen. Of trek vandaag naar het strand met zijn hippe beachbars en leuke restaurants waar u de authentieke Valenciaanse paella kan proeven. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Valencia en bij uitbreiding heel Spanje heeft nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Alicante:
Op net geen twee uur van Valencia, vindt u reeds een andere aangename stad, Alicante. Maak een wandeling over de leuke strandboulevard Explanada de Espana die zich uitstrekt langs de kust en de jacthaven, bezoek het stadskasteel Castillo de Santa Barbara, de Casco Antiguo, de basiliek van Santa Maria of de gezellige volkswijk El Barrio. 

Costa Blanca:
Zich uitstrekkend tussen Valencia en Alicante, biedt de Costa Blanca een ideaal adres voor een strand- of cultuurvakantie. Met fijne bergdorpjes, aangename stranden en een indrukwekkende natuur heeft de regio voor iedereen iets te bieden. Denk maar aan onder andere Guadalest, Benissa, Moraira, Calpe, Polop, La Nucia en zo vele andere. 

Combineer meerdere citytrips:
Dankzij de uitstekende verbindingen per hogesnelheidstrein, is twee citytrips binnen Spanje combineren ontzettend makkelijk. Op ca. 1h35 staat u al in de hoofdstad Madrid en op net geen 3u staat u in hart van het hippe Barcelona. Bekijk zeker onze hotelsuggesties en onze experience programma’s in beide steden.

Onze hotelsuggesties:

Balneario Resort Las Arenas: 5*
Met het levendige Valencia op de achtergrond en met het strand net voor de deur, combineert dit hotel het beste van beide werelden. Gebouwd op de plek van een traditioneel 19e-eeuws balneario, is het een geslaagde mix van een historisch kader met een modern interieur. Op ca. 20 minuten van de luchthaven van Valencia, op wandelafstand van de haven, ideaal gelegen om de stad te ontdekken.

Caro Valencia: 5*
Stedelijk, onafhankelijk, tijdloos, uniek en ongeëvenaard, zo omschrijft dit trendy hotel zichzelf. Met maar 26 comfortabele kamers en prat gaande op een relaxte sfeer met gepersonaliseerde service, is het een aangename keuze voor zij die houden van trendy design in een kleinschalig kader. Op wandelafstand van het historische centrum en de Mercado Central, op ca. 20 minuten van de luchthaven.