‘venetië: stad van de kunst’

Met de jaarlijkse biënnale spreekt de ‘City of Art’ natuurlijk voor zich, maar ook buiten deze periode bezit Venetië een enorme verscheidenheid aan kunsten. De klassieke schoonheid van de stad en haar hoogtepunten en architecturele wonderen, gaan hand in hand met schilderkunst, moderne kunst, maar ook met een rijke theater- en operageschiedenis, en een verscheidenheid aan ambachten. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Venetië wordt u verwelkomd en kan u meteen instappen voor de transfer. Dit voorzien we meteen in stijl, per watertaxi wordt u naar het hotel gebracht waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
De moderne kunst krijgt vandaag een centrale rol in het programma en waar beter starten dan in de Galleria d’Arte Moderna. Met prachtige schilderwerken en sculpturen van meesters als Chagall en Kandinsky is het een perfecte afwisseling voor wie de historische stad even wil ruilen voor moderne invloeden. Gevestigd in Ca’Pesaro, is het meteen ook gevestigd in één van de belangrijkste gebouwen uit de Venetiaanse barokperiode. De namiddag brengt u naar de Collezione Peggy Guggenheim die onderdak vond in het Palazzo Venier dei Leoni waar de verzamelaarster zelf woonde tot haar dood in 1979. De indrukwekkende collectie bevat een verscheidenheid aan werken uit het begin van de 20ste eeuw en bevat onder andere pareltjes van grootmeesters als Picasso, Duchamp, Mondriaan, Kandinsky en Rothko. 

Dag 3:
Wie Venetië uitspreekt, zegt meteen ook het wereldberoemde carnaval. Samen met uw gids gaat u vanochtend aan de slag in een workshop carnavalsmaskers maken. Met een ervaren ambachtslid gaat u aan de slag om uw eigen authentiek masker te creëren. De middag brengt u naar het indrukwekkende Teatro la Fenice, één van de beroemdste operahuizen van Europa. In de loop van zijn bewogen geschiedenis brandde het maar liefst drie keer volledig af, al werd het gelukkig steeds met de grootste zorg gerestaureerd. Ontdek in alle rust het prachtige interieur en de indrukwekkende ruimtes. Om deze dag in stijl af te sluiten, voorzien we dan ook (o.v.) tickets voor één van de vele opera’s die in de stad opgevoerd worden. Geniet vanop de eerste rijen van één van de kunstvormen die Venetië maakte tot wat het vandaag is. 

Dag 4:
Na de moderne kunst ontdekt te hebben, krijgt vandaag de klassieke kunst een prominente plaats. Een bezoek aan de Gallerie dell’Accademia mag dan ook niet ontbreken. Met werken van Bellini, Giorgione, Veronese, Tintoretto, Titiaan en Carpaccio herbergt het een wandeling door ruim vijfhonderd jaar schilderkunst. In de namiddag neemt de gids u op sleeptouw naar Ca’ d’Oro, één van de meest in het oog springende paleizen op het Canal Grande. Met een adembenemende façade daterende uit de midden 15e eeuw, is het ‘Gouden Huis’ niet enkel een architecturale parel, het herbergt ook de indrukwekkende Galleria Giorgi Franchetti, met kunstwerken daterende tussen de 11e en 18e eeuw.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven. Venetië en bij uitbreiding de hele Veneto biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

San Marco & het Dogenpaleis:
Veruit het meest bekende gebouw van Venetië zijnde, is de basiliek een subliem voorbeeld van Venetiaanse architectuur. Met het indrukwekkende San Marco plein voor de deur en het Dogenpaleis, vol authentieke kunst, details en meubels, op wandelafstand kan u de vele hoogtepunten moeiteloos combineren. 

Ontdek de eilanden:
Met Murano, bekend als het eiland van de glasblazers en Burano, het eiland waar elk huis een eigen kleur heeft, combineert u meteen twee van de ‘must-see’s’ van Venetië. Maar ook het onbekendere Torcello is zeker een bezoek waard, op zo’n 45 minuten van Venetië, is het nog relatief onaangetast en een rustpunt in de lagune. 

Veneto:
Naast Venetië bevat de Veneto nog zo veel meer! De eindeloze Po vlakte & delta, de Brenta, het Gardameer, het historische Verona, de majestueuze Dolomieten en de prachtige zilvere stranden van Bibione. Maar ook ‘wine-lovers’ komen in deze streek zeker aan hun trekken, het aanbod gaat zoveel verder dan de Prosecco & Pinot Grigio! 

Onze hotelsuggesties:

Aman Venice: 6*
Gevestigd in één van de acht grote monumentale palazzo’s van de stad aan het Canal Grande, belichaamt Aman Venice alles wat weelderig is aan Venetië. De met fresco’s versierde interieurs, de Rococo-kunstwerken en het interieur van de hand van Michel Gauthy, gecombineerd met de privétuinen en een eerbied voor het verleden in combinatie met de waardering voor het moderne heden, is het een thuis voor de echte Venetiaanse passie. Op ca. 20 minuten van de luchthaven. 

Belmond Cipriani: 6*
Gelegen op het eiland Giudecca, op vijf minuten varen van het San Marcoplein, legt dit hotel perfect vast waar ‘La Serenissima’ beroemd om is. Gevestigd in een 14e eeuw gotisch dogenpaleis en doordrenkt van de vintage glamour, is het hier genieten van een prachtig uitzicht over de Venetiaanse lagune. Bestel een Bellini aan de Gabbiano bar terwijl u geniet van de ultieme luxe die dit hotel biedt. Op ca. 25 minuten van de luchthaven.