‘glamour & geschiedenis in zuid-frankrijk’

aix-en-provence, cannes, nice & de côte d’azur

Dag 1: Marseille – Aix-En-Provence
Aankomst in Marseille en met uw huurwagen door de lavendelvelden richting Aix-en-Provence waar we voor 2 nachten een Superior kamer reserveerden in het 5* hotel La Villa Gallici (Alternatief is het 4* La Bonne Etape). Na de middag is er tijd voor een stadswandeling langs de prachtige herenhuizen. Bezoek zeker Le Cours Mirabeau en geniet van het typische Zuid Franse leven.

Dag 2: Aix-En-Provence
Rustig ontbijt. Vandaag trekken we richting het gebergte van Sainte-Victoire met de Vliegenpiek op 1011 m, onsterfelijk gemaakt door de vele schilderijen van de beroemde impressionist Paul Cézanne. Langs de Cézanneroute met haar vele uitzichtpunten kan men ten volle het massief van Sainte-Victoire exploreren. 

De zuidelijke helling is zeer steil. Deze Provençaalse landschappen zijn des te spectaculairder gezien het imposante gebergte van Sainte-Victoire omgeven is door rode aarde bezaaid met wijngaarden. Bezoek aan de wijngaarden met uitgebreide lunch.

Dag 3: Cannes
Ontbijt en rustige rit (1,5u) tussen de lavendelvelden en wijnranken. Vrije dag. We rijden langs de prachtige bergweg le Corniche d’Or, een route bovenlangs de Middellandse Zee en het Estérel gebergte, in schitterende groene, rode en blauwe tinten. We reserveerden een mooie comfort kamer in Le Mas de Candille (5*) voor 3 nachten met Michelinster restaurant, aan de voet van de Maritieme Alpen nabij Cannes.

Dag 4: Cannes
Rustig ontbijt. Het unieke Cannes ligt op u te wachten. Het oudste deel van de stad, Le Suquet is op de zesenzestig meter hoge berg te vinden met het middeleeuwse kasteel en Place de la Castre. Het gelijknamige museum bevat een mooie collectie prehistorische  Colombiaanse kunst en maskers uit Tibet. In de vooravond flaneer je langs de jachthavens en de druk bezochte Boulevard de la Croisette.

Dag 5: Nice
Ontbijt en korte rit naar Nice vanuit het hotel. We bezoeken het oude stadscentrum met zijn kronkelende straatjes en de barokke kerken. Het museum voor moderne kunst, kortweg MAMAC verdient zeker een bezoekje. Na je bezoek ga je naar het dakterras en geniet je van een verbluffend uitzicht over de stad en laat je verleiden door de uitgebreide keuze aan macarons.

Dag 6: Verlenging of terugkeer

EXPERIENCES

◆ Cézanneroute & Sainte Victoire
◆ Bezoek aan een wijnmakerij met lunch
◆ Rit door het Estérelgebergte
◆ Het middeleeuwse kasteel van La Castre
◆ Wandeling door het oude Nice

MET GIDS:
vanaf €1.895 p. pn. 
Prijs inclusief: Transfers, accommodatie, maaltijden, services en entreegelden zoals vermeld.
Huurwagen: op aanvraag

Marseille (MRS) Airport

Aix-en-Provence

Cannes

Nice