’golden laos’

VERGETEN IN DE TIJD

BELMOND LE RESIDENCE PHOU VAO*****

Intiem, sereen boetiekhotelletje met slechts 34 suites, mooi gelegen op een heuvel op 2 km van het centrum. De koloniale sfeer wordt geaccentueerd door glanzend teak-hout, zachte zijde en katoenen stoffen. Elke suite van 55 m² omvat kingsize bed, badkamer, airco, wifi. Gereputeerde ‘Mekong Spa’. Uitstekend gourmet restaurant.

EXPERIENCES

◆ Cooking in Luang Prabang
◆ Cruisen over de Mekong
◆ Bergrit naar Vang Vieng
◆ Vientiane’s oude tempels
◆ De fijnste boetiekhotelletjes

Door haar jarenlange isolatie is Laos een der best bewaarde geheimen van Zuidoost Azië.

Dag 1: Luang Prabang
Verwelkoming en transfer naar het prachtige La Residence Phou Vao of het luxueuze Amantaka hotel.

Dag 2: Luang Prabang. Cooking & Temples
Eerste kennismaking met de Laotiaanse culinaire traditie. Per tuk tuk naar het restaurant waar u met de chef in een klein groepje naar de markt trekt voor alle verse ingredienten om zelf een heerlijk exotisch gerecht te bereiden. Na de middag naar de mooiste tempel van Luang Prabang en de Phousy heuvel. ’s Avonds bijwoning van de oude Baci ceremonie en diner in lokaal restaurant (B, L, D).

Dag 3: Luang Prabang. Boeddha grotten
Bezoek aan het etnologisch museum en boottocht over de Mekong naar de heilige Boeddha grotten. Bezoek aan een kunstenaarsdorp op de terugweg en de avondmarkt. Diner in het verzorgde Elephant restaurant (B, L, D).

Dag 4: Luang Prabang
Bezoek aan het museum van het Koninklijk Paleis, het weverscentrum en de Kuangsi watervallen. Lunch en terugkeer naar uw hotel voor vrije namiddag en diner (B, L).

Dag 5: Luang Prabang – Vientiane
Ontbijt, transfer en vlucht naar de hoofdstad (B).

Prijs: vanaf €2.110 pp.
in La Residence Phou Vao hotel en maaltijden, transfers, excursies als omschreven.

Prijs: vanaf €3.439 pp.
in Amantaka hotel en maaltijden, transfers, excursies als omschreven.

VERLENGING: OVERLAND NAAR VIENTIAENE

Dag 5: Luang Prabang – Vang Vieng
Vroeg vertrek langs prachtige bergpassen en tal van etnische Khmu en Hmong dorpjes. De bergen zijn heuvels geworden wanneer u aankomt in Vang Vieng. Kom tot rust tijdens de fijne cruise per ‘longtail’ boot over de Namsong. Intrek in uw mooie Riverside Boutique hotel (B, L, D)

Dag 6: Vang Vieng – Vientiane
Bezoek aan de Tham Chang grotten met mooi uitzicht over de stad. Tegen de middag bent u in Vientiane voor lunch in het lokale Kualao restaurant. Bezoek de Vat Sisaket, de oudste en mooiste van de stad, het Ho Prakeo museum, de stupa, de triomfboog. Intrek in het Ansara Boutique hotel, dit in een vrijstaande villa met zwembad en frisse kamers. Vrij diner (B, L).

Dag 7:
Ontbijt, transfer en vlucht naar Cambodja of uw volgende bestemming (B).

Prijs: vanaf €459 pp
in  bovenvermelde hotels, inclusief  maaltijden, transfers, excursies als omschreven. Exclusief vluchten