‘groen galicië’

santiago de compostella, tapas en wijn

Prijs vanaf: € 1.395 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, degustaties, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Vier nachten in de 5* Parador de Santiago
◆ Privégids en entreegelden in Santiago
◆  Wijndegustatie in de befaamde Rias Braixas
◆ La Toja boottochtje met proeverijen
◆  Avondlijke ‘tapas & wine’ wandeling

Dag 1: Santiago
Neem bij aankomst op de luchthaven een taxi (+- €22) naar de mooie 5* Parador de Santiago de Compostella waar we voor vier nachten een mooie kamer met ontbijt hebben gereserveerd. Deze parador is een unieke vermenging van eeuwenoude traditie, kunst en geschiedenis. Ze ligt aan het prachtige Obradoiro Plein, vlak bij de kathedraal.

Dag 2: Santiago. Verkenning.
Na uw ontbijt wacht uw privégids op voor een relaxte wandeling langs alle hoogtepunten van deze door Unesco als werelderfgoed erkende stad. U maakt kennis met de majestueuze pleinen, het klooster van St Martin Pinario, de kerk van San Pelayo, het Cervantes plein, de straten van Franco en Vilar, het Fonseca paleis en de Abastos markt. Vrije namiddag.

Dag 3: Santiago. Westelijke kusten.
Na het ontbijt wacht u een heerlijke dag naar de prachtige stranden en kustgebieden van de Rias Baixas met hun befaamde witte wijnen van de Alvarinho druif die in meer dan 20.000 wijngaarden wordt geoogst. Omdat wijndegustatie en rijden niet samengaan, hebben we vandaag een auto met chauffeur/gids voorzien. De sprookjestuinen, de open stranden aan de oceaan, de grote rijkdom aan oude monumenten, legenden en oude zeemansverhalen maken deze kust tot een uniek paradijs. U bezoekt onderweg een “albariño” wijnmakerij, de Playa de la Lanzada en het La Toja eiland. Hier organiseren we een boottochtje met wijn en degustaties van ultraverse mosselen. Mogelijkheid tot vrije lunch in Cambados. Op de terugweg bezoekt u nog het “A Illa de Arousa”.

Dag 4:Santiago 
Na het ontbijt wacht u een rustige dag en een tapas tour bij avond. Tegen de avond komt een expert u ophalen voor een ‘foodie’ wandeling (3u) in de oude stad langs de beste adresjes voor tapas en lokale drankjes (inbegrepen). 
Optie : In de voormiddag kan u opteren voor een mooie wandeling (8km, 2u) langs de duizend jaar oude pelgrimsroute. U wandelt van Arzúa tot A Calle (we zorgen voor transport en een gids) waarna een fijne lunch is gereserveerd. Een unieke ervaring.
Prijs : vanaf € 535 pp
.

Dag 5: Verlenging of terugkeer.

Santiago de Compostella