‘het warme hart van andalusië’

granada – cordoba – sevilla

Prijs vanaf: € 2.135 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, excursies en privé-gidsen zoals omschreven. 

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Moorse ‘foodie-avond’ met expert in Granada
◆ Privégids in het Alhambra en het Generalife
◆ Expertgids in Cordoba en Sevilla
◆ Tapas- en flamenco-avond in Sevilla

Dag 1: Granada
Ophalen van uw huurwagen en naar Granada waar we voor 3 nachten een mooie ‘Dreamer Palace Room’ met onbijt hebben gereserveerd in het elegante 5* Palacio de los Patos waar traditie en avant-garde moeiteloos samenvloeien. Avondwandeling met een ‘foodie-gids’ door de Moorse wijken, inclusief verrassende tapas en drinks als diner. Ook de taxi is in begrepen.

Dag 2: Granada
Rustig ontbijt. Met privé-gids bezoek (4 uur) aan het schitterende Alhambra paleis uit de Moorse periode en de prachtig aangelegde Generalife tuinen. Rest van de dag vrij.

Dag 3: Granada
Heerlijk ontbijt en vrije dag.
Optie: begeleide wandeling (2,5 uur) door de oude stad met de Koninklijke kapel, de Corral del Carbón, de oude zijdemarkt, de madrassa of de Plaza de Toros.
Prijs : € 269 pp.

Dag 4: Cordoba
Verzorgd ontbijt en mooie rit van ca. 2.5 uur (210 km) naar Cordoba. We reserveerden een ‘Dreamer’ kamer voor 2 nachten in het 5* Palacio del Bailio, een oase in het centrum van de oude stad. Wandeling (3 uur) met privégids door de oude stad, de moskee-kathedraal, het Joodse kwartier en enkele mooie patio’s.

Dag 5: Cordoba
Ontbijt en vrije dag ter ontdekking van de stad.
Optie: bezoek (4 uur) met privé-gids en auto aan de oude hoofdstad van het Moorse El-Andalus, de medina Azahara uit de 10de eeuw, ten westen van de stad.
Prijs : € 389 pp.

Dag 6:Sevilla
Rustig ontbijt, waarna u op een kleine 2 uur naar Sevilla rijdt. Intrek in een deluxe kamer van het 5* Palacio de Villapanés, een Andalusisch paleis uit de 18de eeuw, midden de oude stad. In de late namiddag wordt u door een expert-gids opgewacht voor een unieke tapas & flamenco avond.
U leert alle ‘ins and outs’ voor een heerlijke tapas-avond, inclusief 6 tapas en drinks. U rondt de avond af met een vurige flamencoshow (45’) in de patio van een 15de-eeuws huis.

Dag 7: Sevilla
Ontbijt en bezoek met privégids (3.5 uur) aan de enorme basiliek en haar Giralda klokkentoren uit de 12de eeuw, het Alcazar, de mooie tuien, het Joodse kwartier. Vrije dag ter verdere ontdekking van Sevilla.
Optie: vier ‘experiences’ van telkens 45’: de school voor stierengevechten, typische sjaals uit Sevilla, danslessen en een sherry-proeverij.
Prijs : € 1.069 pp.

Granada

Cordoba

Sevilla