‘het warme hart van centraal turkijë’

dwars door cappadocië, een ontdekking langs een prachtige cultuur

Prijs vanaf: € 1.769 / persoon
Inclusief 4 nachten in de vermelde hotels, maaltijden, excursies en privé-gidsen zoals omschreven.

Huurwagen zie blauwe pagina’s achteraan.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

EXPERIENCES

◆ Luchtballon in Cappadocië
◆ Luxe ‘cave-room’ in Kayseri
◆ Wijnproeverij in Argoskapel
◆ Privégids in Cappadocië, Konya & Pamukkale
◆ Thermale baden in Pamukkale

Dag 1: Cappadocië
Aankomst in Kayseri (via Istanbul of aansluitend op het Westkust programma). Verwelkoming en transfer naar het gezellige 5* Museum hotel, het enige Relais & Chateau in Centraal Turkije. We hebben een authentieke ‘Deluxe Cave room’ met ontbijt voorzien. 

Dag 2: Cappadocië
Heerlijk ontbijt en adembenemende vlucht per warme luchtballon over de canyons (1 uur) met ‘champagnelanding’. Mogelijkheid tot privé-luchtballon. Wandeling met privégids langs de openluchtmusea en vreemde rotsformaties van Zelve en Pasabag. Na de middag naar de wonderlijke duizend jaar oude fresco’s en schilderingen rond Göreme. De dag besluit met een heerlijke wijn- en kaasproeverij van de beste wijnen van Cappadocië

Dag 3: Cappadocië – Konya
Ontbijt en per huurwagen (of vlucht via Istanbul) naar Konya, de oude hoofdstad van de Seltjoek-cultuur. (303 km). We reserveerden een ‘king room’ in het kleine en zeer verzorgde Hich hotelletje met heerlijke keuken, centraal gelegen vlak naast het Mevlana museum en op wandelafstand van alle bezienswaardigheden. Na de middag bezoek met privégids aan de historische stad met onder meer het graf van Rumi, dichter en de stichter van de ‘dansende derwishen’.

Dag 4: Konya – Pamukkale
Ontbijt en per huurwagen (of vlucht via Istanbul) naar Pamukkale (393 km) waar we een deluxe kamer met half pension reserveerden in het Colossae hotel, met groot zwembad en centrale ligging. Pamukkale (letterlijk ‘katoen-kasteel’) is beroemd om haar geologische kalkformaties en thermale bronnen. 

Met de privégids wandelt u ook door de oude stand en de mooie byzantijnse basiliek.

Dag 5: Verlenging of strandvakantie
Verlenging met strandvakantie rond Bodrum (256 km) , langs de Antalya Riviera (225 km) of aansluitend circuit West-Turkije.