‘het warme hart van istrië’

gastronomie, geschiedenis, wijn en strand

Prijs: vanaf €1.969 p.p.
Prijs incl. accommodatie met ontbijt (2-pers.kamer) en excursies zoals omschreven.

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Privégids voor bezoek Pula en Rovinj
◆ Truffelzoektocht en showcooking
◆ 
Bezoek olijfgaard en wijnproeverijen
◆ 
Tickets voor het aristocratische Brijuni Park
◆ Logeren in twee elegante 5* tophotels

Dag 1: Ljubljana – Opatija
Met eigen wagen of huurwagen vanuit Ljubljana naar het idyllische Opatija waar we in het prachtige Milenij 5* hotel, gelegen meteen op de beroemde Lungo Mare Promenade, een superieure tweepersoonskamer met zeezicht en Frans balkon reserveerden. Geniet van het zwembad, de zwoele pianobar, de gezellige restaurants (we geven u tips) en maak een romantische avondwandeling op de Promenade (110 km).

Dag 2: Opatija – Pula – Rovinj
Na een koninklijk buffetontbijt langs de mooie kustweg naar Pula, waar u met een privégids twee uur door de oude stad en langs het Romeinse amfitheater kuiert. Tegen de middag naar de beroemde ‘Chiavalon olive farm’ met proeverij van een top-olijfolie, huisgemaakte kazen, prosciutto en wijn. Een korte rit brengt u tenslotte naar het heerlijke Rovinj. We reserveerden 4 nachten met ontbijt in een premium kamer mét zeezicht in het design 

hotel Grand Park 5*, meteen aan het water en prachtig zicht over de oude stad. Groot zwembad, jachthaven, verfijnde restaurants, grote wellness & spa ruimte zorgen voor een aangenaam verblijf (145 km).

Dag 3: Rovinj. Gourmet, truffels en wijn
Heerlijk ontbijt en wandeling door het bos op zoek naar truffels. Proeverij van truffel met brandy, kazen, salami, champignons en kookdemonstratie. Bezoek met privégids aan de middeleeuwse heuveldorpjes Motovun and Grožnjan, gevolgd door bezoek en proeverij van 5 heerlijke Kabola wijnen, met kaas en olijven.

Dag 4: Rovinj
De aristocratische eilandjes van Brijuni Twee grote en twaalf kleine eilandjes voor de kust van Fazana (36 km) vormden de geliefkoosde ontmoetingsplaats voor de aristocratie tijdens de Oostenrijks-Hongaarse Monarchie. 

 

Thomas Mann, Richard Strauss en James Joyce brachten hier heerlijke dagen door. Groepsbezoek met lokale gids is voorzien.

Dag 5: Rovinj. De oude stad en fietsen in het park
Begeleide verkenningswandeling door de oude stad (anderhalf uurtje) waarna u autonoom kan kuieren en de eilandjes St Catharina en St Andrew ontdekken. We hebben ook fietsen voorzien waarmee u het Punta Corrente Park kan verkennen. Voor uw diner bevelen we het eerste Michelin ster restaurant aan, alsook een lokaal restaurantje bovenop de klif.

Dag 6: Verlenging in Kroatië of terugkeer naar Ljubljana

Opatija

Pula

Rovinj

Brijuni