interest based: ‘architecture & design’

’s Werelds grootste architecten werkten samen om van Expo Dubai een ongekend geheel van architectonische pareltjes te maken. Onder leiding van bekende namen zoals Forster + Partners, Grimshaw en Santiago Calatrava, werden de paviljoenen stuk voor stuk met zorg ontworpen. Als een waar opbod van stijl, is het ene paviljoen nog indrukwekkender dan het andere! Wandel door de expo, ontdek de pareltjes die uit de breinen van deze wereldberoemde architecten ontsprongen en zie hoe de wereld tot leven komt aan de hand van hun unieke ontwerpen. Niet enkel de buitenkanten betoveren, binnenin zijn de paviljoenen zo mogelijk nog mooier! 

Verken het zelfvoorzienende paviljoen
Ontworpen door het Briste Grimshaw Architects, voldoet het zelfvoorzienende paviljoen aan de LEED Platinum normen voor groen bouwen, de hoogst beschikbare accreditatie voor duurzame architectuur. Het paviljoen creëert zijn eigen elektriciteit en water, een ongelooflijke innovatie op het valk van duurzaamheid. 

Ontdek de toekomst van het design
Ontworpen door Assar Architects en Vincent Callebaut Architectures, produceert het Belgische paviljoen meer energie dan het verbuikt dankzij get gebruik van natuurlijk lich en ventilatie. Het paviljoen biedt dan ook een compleet inzicht in de toekomst van hernieuwbare energie en slim watergebruik. 

Stedelijke innovatie in het Singapore paviljoen
De toonaangevende stedelijke innovaties van Singapore worden getoond in het ‘zero-emmission’ paviljoen ontworpen door WOHA. Ga op ervaringsgerichte reis door de natuurlijk, de grondtuinen, de hangende tuinen en de exlusieve kegels naar de unieke mix van leefbaarheid en veerkracht die de stad biedt. 

Bezoek het iconische ‘Falcon Pavillion’
De Verenigde Arabische Emiraten zelf kunnen natuurlijk qua architectuur niet achterblijven! Het paviljoen wordt één van de meest iconische gebouwen van de expo. Conceptueel ontworpen door Santaigo Calatrava, is het paviljoen van de VAE ontworpen in de vorm van een valk in volle vlucht, ronduit indrukwekkend! 

Bezoek de 9000 jaar oude bodemarchitectuur
Oostenrijk, een land boordevol innovatie ideeën. Dit komt tot uiting in de beslissing om 9.000 jaar oude grond te gebruiken voor de bouw van het paviljoen, bestaande uit 47 afgeknotte kegels. Het innovatie design herbegt een uniek ventilatiesysteem, prachtige tentoonstellingen, workshops en installaties. 

Een expo vol kunst en design
Geniet van een wandeling door de expo site, een ware showcase van baanbrekende ontwerpen en een viering van de architecturele tradities van de regio. Bewonder de bewegwijzering van de site die werd gebaseerd op de traditionele weefvorm van de Emirates en rust even uit op de banken, ontworpen naar het Arabische schrift. 

1-DAY TICKET:
General Admission
Volwassene: €34
Jeugd (6-17 jaar): €17
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis 

3-DAY TICKET:
General Admission
Volwassene: €74
Jeugd (6-17 jaar): €37
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis 

MONTHLY PASS:
General Admission
Volwassene: €100
Jeugd (6-17 jaar): €50
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis 

SEASON PASS:
General Admission
Volwassene: €172
Jeugd (6-17 jaar): €86
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis