‘jordanië: the desert kingdom’

8 dagen eigen huurwagen of met chauffeur. alle hoogtepunten inbegrepen.

Dit individuele circuit omvat al de hoogtepunten van dit oude land. Bijbelse verhalen, verdwenen steden… Het Romeinse imperium is nog zichtbaar in de schitterende zuilengalerij in Jerash, de geschiedenis van de Nabateeërs is uitgehouwen in de roze rotsen van Petra en in het diepe zuiden ligt het Wadi Rum van Lawrence of Arabia, midden de gloed van de majestueuze woestijn. We zorgen voor een comfortabele huurwagen of u opteert voor een auto met chauffeur/gids. U logeert in de fijnste 5 sterrenhotels van Jordanië.

Dag 1: Amman
Verwelkoming op de Queen Alia luchthaven en assistentie bij de immigratie en huurwagen. Overnachting in het prachtige 5* hotel The Ritz-Carlton, Amman.

Dag 2: Amman & Woestijnkastelen
Na een verzorgd ontbijt, korte rit naar Jerash, onafgebroken 6500 jaar bewoond en de best bewaarde Romeinse stad buiten Rome met schitterende zuilen en Romeins forum. Terug naar Amann en bezoek aan deze oude stad, haar citadel, het Romeins theater en de binnenstad.

Dag 3: De berg Nebo, Madaba, Kerak, Petra
Ontbijt en korte rit naar Mt. Nebo waar Mozes begraven werd. Geniet van het overweldigende panorama over de Jordaanvallei, de daken van Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem.

Vlakbij liggen de uitzonderlijk goed bewaarde mozaïeken van Madaba. Langs de koninklijke handelsweg naar het Bijbelse Kerak, later een kruisvaardersburcht. In Petra reserveerden we een superieure kamer in het beste hotel van de stad, het 5* Mövenpick.

Dag 4: Petra, de roze stad
Na het ontbijt ontdekt u al wandelend de beroemdste stad van Jordanië, onwaarschijnlijk prachtig uitgehouwen in de roodroze rotsen. Meer dan 2000 jaar geleden was dit een belangrijk handelskruispunt voor zijde, wierook, kruiden en zout. Na een smalle kloof ontwaart u de magie van deze vreemde stad met haar koningsgraven, tempels en musea. Een absoluut hoogtepunt.

Dag 5: Wadi Rum
Na het ontbijt korte mooie rit door de woestijn naar Wadi Rum waar Lawrence of Arabia en de Arabische prins Faisal hun kamp hadden opgeslagen bij hun strijd voor Arabische onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk begin 20ste eeuw. Avontuurlijke rit van twee uur per 4×4 bedoeïenenjeep. Rond de middag bezoek aan een bedoeïenenfamilie die u introduceert in de bereiding van melkproducten en lokaal brood. Lunch. In de late namiddag vormen de stilte, het licht, de zandkastelen en de zachte duinen het decor voor een heerlijke ervaring. 

Overnachting in het Wadi Rum Bubble Luxotel waar een ‘bubble tent’ met eigen sanitair en airco op u wacht.

Optie: hot air balloon.
Maak ’s ochtends vroeg een spectaculaire ballontocht van 2 à 3 uur over de woestijn naar de ‘Valley of the Moon’. Een unieke ervaring. (Supplement: vanaf  €300 per persoon)

Dag 6: Dode Zee
Ontbijt in de woestijn en vertrek naar Bethanië aan de Jordaan rivier waar Christus door Johannes de Doper zou gedoopt geweest zijn. Verder naar de Dode Zee en naar het laagste punt op aarde, meer dan 400m onder de zeespiegel. Neem een modderbad in het mineraalrijke water en laat u comfortabel drijven in de zoute zee, een vreemde ervaring. Overnachting in het 5* Mövenpick Dead Sea hotel waar we een Classic Sea View kamer reserveerden.

Dag 7: Dode Zee
Heerlijke vrije dag om te genieten van alle faciliteiten van uw heerlijke hotel.

Dag 8: Amman
Terugkeer naar de luchthaven van Amann of verlenging met een strandvakantie aan de Rode Zee.

EXPERIENCES

Een hele dag in de roze stad Petra
◆ Lunch bij een bedoeïenenfamilie
◆ Overnachting en jeeptocht in de woestijn
◆ Modderbad en drijven in de Dode Zee

VERLENGING:

 

Rode Zee & Aqaba

Geniet een paar dagen van de zon, de zwembaden en de fijne keuken in het uitstekende Al Manara Luxury Collection hotel met alle faciliteiten. Vele excursies in de omgeving mogelijk en natuurlijk snorkelen en duiken tussen de kleurrijke koraalvisjes. 

MET HUURWAGEN: Vanaf €1.785 per persoon
Inclusief verwelkoming, aankomstvisum, assistentie, autohuur Premium Elite Car 1-4 Pax – Hyundai Sonata automaat of gelijkaardig met 2400cc,  air bags, radio/CD, basisverzekering en onbeperkte km’s. Logies in tweepersoonskamer met ontbijt in de beste hotels als omschreven. Entreegelden Wadi Rum en 2 uur bedoeïenenjeeptocht in een oude open pick-up in Wadi Rum, met lunch.

Zelfde programma met privéchauffeur (Engels- of Franssprekend) in deluxe airco auto op aanvraag.

Amman (AMM) Airport

Amman

Quseir Amra

Qasar al Kharaneh

Azraq

Jerash

Ajlun

Mt. Nebo

Madaba

Kerak

Petra

Wadi Rum

Aqaba