’jordanië: the desert kingdom’

alle hoogtepunten

Dit individuele circuit omvat al de hoogtepunten van dit oude land. Bijbelse verhalen, verdwenen steden, Lawrence of Arabia: een vergeten geschiedenis komt hier tot leven. Het Romeinse imperium is nog zichtbaar in de schitterende zuilengalerij in Jerash, de geschiedenis van de Nabateërs is uitgehouwen in de roze rotsen van Petra en in het diepe zuiden ligt het Wadi Rum van Lawrence of Arabia, midden de gloed van de majestueuze woestijn. We zorgen voor een comfortabele huurwagen of u opteert voor auto met chauffeur/gids. De beste reisperiodes zijn de lente en de herfst. U logeert in de fijnste hotels van Jordanië.

Dag 1: Amman
Verwelkoming op de Queen Alia luchthaven en assistentie bij de immigratie. Privétransfer naar het centraal gelegen 5* Kempinski hotel.

Dag 2: Amman & Woestijnkastelen
Rustig ontbijt, in ontvangstname van uw huurauto en bezoek aan Amman en haar citadel, het Romeins theater en de binnenstad. Verder naar de vreemde woestijnkastelen als Quseir Amra, Qasar al Kharaneh of Azraq met hun fijne mozaïek en stucco in Grieks-Perzische stijl uit de 8ste eeuw (B).

Dag 3: Jerash en Ajlun
Na een verzorgd ontbijt, korte rit naar Jerash, onafgebroken 6500 jaar bewoond en de best bewaarde Romeinse stad buiten Rome met schitterende zuilen en romeins forum. Bezoek ook het middeleeuwse kasteel rond Ajlun, omgeven door oud dennenwoud. Overnachting in Amman (B).

Dag 4: De berg Nebo, Madaba, Kerak, Petra
Ontbijt en korte rit naar Mt. Nebo waar Mozes begraven werd. Geniet van het overweldigende panorama over de Jordaanvallei, de daken van Jeruzalem, de Dode Zee en Bethlehem.  Vlakbij liggen de uitzonderlijk goed bewaarde mozaïeken van Madaba. Langs de koninklijke handelsweg naar het Bijbelse Kerak, later een kruisvaardersburcht. In Petra reserveerden we een kamer in het verzorgde 5* Mövenpick (B).

Dag 5: Petra, de roze stad
Na het ontbijt ontdekt u al wandelend de beroemdste stad van Jordanië, onwaarschijnlijk prachtig uitgehouwen in de bruinroze rotsen. Meer dan 2000 jaar geleden was dit een belangrijk handelskruispunt voor zijde, wierook, kruiden en zout. Na een smalle kloof ontwaart u de magie van deze vreemde stad met haar koningsgraven, tempels en musea. Een absoluut hoogtepunt. En ‘s avonds wacht u nog een culinaire ervaring in een ‘kitchen cooking’ klas (B, D).

Dag 6: Wadi Rum
Na het ontbijt kort bezoek aan de oude karavaanhalte Beidha of “Little Petra” en aan een neolithische nederzetting van 7200 BC. Mooie rit door de woestijn naar Wadi Rum waar Lawrence of Arabia en de Arabische prins Faisal hun kamp hadden opgeslagen bij hun strijd voor Arabische onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk begin 20ste eeuw. Avontuurlijke rit van twee uur per bedoeïenenjeep. De stilte, het licht, de zandkastelen en de zachte duinen vormen een heerlijke ervaring. Overnachting in het Wadi Rum Camp in een 5* ‘bubble tent’, beiden met eigen sanitair en airco. Diner onder de sterren! (B, D).

Dag 7: Amman en de Dode Zee (of verlenging Rode Zee)
Ontbijt in de woestijn en vertrek naar de Dode Zee, meer van 400 m onder zeespiegel. Neem een modderbad en laat u drijven in de zoute zee, een vreemde ervaring. Toegang tot een privéstrand inbegrepen. Retour naar Amman en inlevering van de huurauto. Vanavond hebben we nog in bijzonder Jordaans restaurant een authentiek mansaf diner gereserveerd, een lokale specialiteit. Goede nachtrust in uw keuzehotel. U kunt hier uw reis onderbreken met een paar dagen aan de Rode Zee in Aqaba. (B).

Dag 8: Amman.
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

EXPERIENCES

Authentiek mansaf diner in Aman
◆ Een hele dag in de roze stad Petra
◆ Kitchen cooking class in Petra
◆ Overnachting  én jeeptocht in de woestijn
◆ Modderbad en drijven in de Dode Zee

VERLENGING:

 

Rode Zee & Aqaba

Geniet een paar dagen van de zon, de zwembaden en de fijne keuken in een uitstekend hotel met alle faciliteiten. Vele excursies in de omgeving mogelijk en natuurlijk snorkelen en duiken tussen de kleurrijke koraalvisjes.

 

MET HUURWAGEN: Vanaf €1.585 per persoon
Inclusief verwelkoming, aankomstvisum, assistentie en privétransfers van en naar de luchthaven. Autohuur categorie D: Type Hyundai Sonata (of gelijkwaardig) inclusief basisverzekering en onbeperkte kilometers. Logies in standaard tweepersoonskamer met ontbijt in 5* hotels zoals omschreven. Twee uur bedoeïnenjeeptocht in Wadi Rum.

MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €1.745 per persoon
Inclusief verwelkoming, aankomstvisum, assistentie en privétransfers van en naar de luchthaven. Dagelijkse Engels- of Franstalige gids / privéchauffeur per luxueuze sedan. Logies in standaard tweepersoonskamer met ontbijt in 5* hotels zoals omschreven. Twee uur bedoeïnenjeeptocht in Wadi Rum.

Amman (AMM) Airport

Amman

Quseir Amra

Qasar al Kharaneh

Azraq

Jerash

Ajlun

Mt. Nebo

Madaba

Kerak

Petra

Wadi Rum

Aqaba