‘keizerlijk istanbul en de antieke westkust’

istanbul – galipoli – troje – pergamon – ephese – izmir

Prijs vanaf: € 1.995 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, excursies en privégidsen zoals omschreven.

Huurwagen (vanaf dag 4) : zie blauwe pagina’s achteraan.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

EXPERIENCES

◆ Keizerlijke wandelingen en privégids in Istanbul
◆ Stoombaden in de beste en oudste Hammam
◆ De Trojaanse ruïnes en Gallipoli
◆ Privégids in het oude Pargamon
◆ Het antieke Ephese met privégids

Dag 1: Istanbul
Verwelkoming in Istanbul en transfer (Mercedes Vito) naar uw centraal en aan de Europese zijde gelegen 5* Swiss hotel, vlak bij de Bosphorus en de oude stad. We voorzien een ruime “Advantage City view“ kamer met ontbijt.

Dag 2: Istanbul
Rustig ontbijt. Met uw privégids wandeling ter kennismaking langs de mooiste plekjes van deze keizerlijke stad met de Blauwe Moskee, de Hagia Sofia en de Basiliek als hoogtepunten. Vrije namiddag voor bv. een heerlijke cruise over de Bosphorus (of privécruise).

Dag 3: Istanbul
Ontbijt en vervolg van uw ontdekkingstocht met uw privégids naar het Topkapi paleis en de Grand Bazaar. Na de middag brengen we u naar de mooiste, oudste (1556) en beste hamam van Istanbul voor een heerlijk ontspannend stoombad in traditioneel gescheiden ruimten.

Dag 4: Gallipoli en Troje
Na uw ontbijt, ophaling huurwagen (of auto met chauffeur/gids) en langs de zee van Marmara naar Gallipoli waar de troepen van het Britse Gemenebest heroïsche veldslagen hebben geleverd tijdens WOII. Even voorbij Canakkale liggen de ruïnes van het oude Troje waar volgens Homerus de Griekse helden Achilles en Odysseus tien jaar lang de Trojaanse stad van Hector en Paris belegerden. Een mooie weg door de bergen en langs de kust brengt u naar Adatepe waar we een deluxe kamer gereserveerd hebben in een mooi boetiekhotelletje, Ida Blue, waar country chic met urban comfort samensmelten.

Dag 5: Pergamon
Geniet rustig van uw heerlijk ontbijt. Een mooie rit van twee uur brengt u naar het antieke Pergamon van Alexander de Grote en de Romeinse keizers. Bezoek met privégids de tempel van Trajanus en de vele

monumenten en restauratiewerken. U overnacht in een ruime ‘Advantage city view room’ met ontbijt van het 5* Swiss hotel Efes, centraal gelegen aan de mooie Kordon promenade aan de Egeïsche Zee.

Dag 6: Het antieke Ephese
Ontbijt en korte rit naar de Grieks-romeins antieke stad Ephese. Wandel met uw privégids langs de oude bibliotheek, de tempel van Hadrianus en het Grote Theater waar St Paulus predikte. Bezoek ook het schrijn van Maria en de tempel van Artemis. Terugkeer naar Izmir en uw mooie kamer in het Swiss hotel.

Dag 7: Ontbijt en/of verlenging
Strandvakantie in een van onze hotels in Bodrum, aansluitend circuit (Centraal Turkije) of terugreis.