’koninklijk siam’

ALLE HOOGTEPUNTEN. IN BOETIEKHOTELLETJES OF KLASSIEKE LUXE.

Een fascinerende reis naar de mooiste tempels en pagoden van dit oude koninkrijk. Met comfortabele privéauto en chauffeur/gids langs charmante boetiek- en luxehotels. Inclusief alle ontbijten, 5 lunches en een traditioneel kantoke diner.


Dag 1:
Warme verwelkoming met fast track service en transfer met luxe privéauto (type Mercedes E) naar uw mooie hotel Riva Surya voor rust. We hebben een prachtige Deluxe Riva room met direct zicht op de rivier gereserveerd. (Deluxe versie: een Siam suite van 80 m² in The Siam hotel).


Dag 2:
Bangkok Na uw ontbijt bezoekt u met uw gids de mooiste, meest ongewone boeddhistische tempels en het schitterende oude Koninklijk Paleis. Lunch. Na de middag moet u echt naar de bloemenmarkt voor

een ongewone initiatie in de Thaise keuken (B, L).

Dag 3: Bangkok – Ayuthaya (1.5 hrs)
Naar de oude hoofdstad van Siam met haar tempels en gigantische bronzen beelden. Een boottocht naar de zomerresidentie Bang-Pa-In mag niet ontbreken. Lunch onderweg. We hebben een prachtige Deluxe River View kamer gereserveerd in het Sala Ayuthaya hotel met uitzicht over de rivier (B, L). Optie: U kunt eerst de Brug over de River Kwai en de drijvende markt bezoeken. Zie optie dag 3 en 4.

Dag 4: Ayuthaya –Sukhothai (6 hrs)
Door groene rijstvelden naar Lopburi met haar sacrale pagode en de Monkey Temple. Via Phitsanulok naar de fraaie tempels Sukhothai en intrek in het landelijk gelegen Sriwilai Resort waar een Deluxe Room met balkon werd gereserveerd (B, L).

Dag 5: Sukothai – Chiang Mai (4 hrs)
Bezoek eerst de ruïnes en de drie mooie tempels van deze middeleeuwse hoofdstad. Via de noordelijke ‘outpost’ van het koninkrijk, Sri Satchanalai, naar Lampang met de ‘Emerald Buddha’. Lokale lunch. Door de bergen naar Chiang Mai en het Na Nirand boetiekhotelletje waar we een ruime Romantic Lanna Grand Deluxe room reserveerden. (Deluxe versie: Anantara Resort, Deluxe Garden View van 50 m²). ’s Avonds diner bij traditionele kantoke zang- en dans van het noorden (B, L, D).

Dag 6: Chiang Mai
Heerlijk rustige fietstocht van enkele uren langs landelijke wegen en tempeltjes. Bezoek een schooltje van de bergstammen en kleine ambachtswerkers. Lichte lunch. Verder naar de heilige tempel, mooi gelegen bovenop een beboste berg met panoramisch uitzicht. Terugkeer naar uw hotel (B, L).

EXPERIENCES

◆ VIP en ‘fast track’ aankomstservice 
◆ Upgrade-kamer in elk boetiekhotelletje
◆ Kantoke-diner met zang en dans
◆ Cooking class with a twist

Dag 7
Transfer, retourvlucht en strandverlenging (B).


IN BOETIEKHOTELLETJES:
€ 2.516 p.p. inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, services en entreegelden zoals vermeld. Vlucht Chiang Mai – Bangkok.


DELUXE VERSIE:
€ 3.215 p.p. inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, services en entreegelden zoals vermeld. Vlucht Chiang Mai – Bangkok.

Optie dag 3 en 4:
River Kwai en drijvende markt. Naar de drijvende markt van Maeklong, minder toeristisch dan Damnoon. Verder naar Kanchanaburi en de brug over de rivier Kwai. Lokale lunch en bezoek aan het Thailand-Bima spoorwegcentrum en korte rit over de originele houten brug gebouwd door Amerikaanse krijgsgevangenen. Per long-tail boot naar uw hotel The Floathouse (of gelijkaardig) en presentatie van een Mon dans. Diner (L, D). Op dag 4 naar de Erawan watervallen in het National Park. Lunch en verder naar Ayuthaya (B, L).
Prijs : € 555 p.p. inclusief transferts, accommodatie, maaltijden, services en entreegelden zoals vermeld

 

‘DE GOUDEN DRIEHOEK’
Bergstammen en noordelijke grenzen met Birma en Laos.

Dag 1: Chiang Rai – Drielandenpunt.
Ochtendvlucht naar het uiterste noorden en verwelkoming. Bezoek aan enkele prachtige Boeddha beelden en de unieke Witte Tempel. Na een lokale lunch naar Chiang Saen op de Mekong aan de Laotiaanse grens. Per longtail-speedboot naar de grens met Birma en Laos. Diner en overnachting in het mooie Imperial Triangle Resort, net op het drielandenpunt (L, D).

Dag 2: Bergstammen aan de grens.
Door groene heuvels naar de Yao en Akha bergstammen. Lokale lunch en nog verder naar het noorden tot Mae Sai, de noordelijkste punt van Thailand op de Birmaanse grens. Wandel door het stadje en over de kleurrijke markt. Langs de fish caves naar The Legend Boutique hotel in Chiang rai (B, L, D).

Dag 3: Chiang Rai- Bergstammen – Chiang Mai
Een verkoelende longtail motorboot over de Kok rivier brengt u in drie uur naar het mooie eco-project van de Phami Akha bergstammen. Lunch en door de bergen retour naar het Banthai Village hotel in Chiang Mai (B, L, D).

Dag 4 :
Maak kennis met de talloze kleurschakeringen van de Thaise orchidee, kijk hoe eco-papier gemaakt wordt en leer over de prinses-concubine van Koning Rama V. Na een lokale lunch naar de beroemde Doi Suthep met panoramisch uitzicht over de stad. Transfert naar de luchthaven en retourvlucht naar Bangkok of naar een van de strandbestemmingen (B, L).


Prijs : € 1.369 p.p. inclusief transfers, excursies, alle maaltijden en accommodatie in de aangeduide of gelijkaardige hotels. Lokale vluchten naar Chiang Rai en van Chiang Mai niet inbegrepen.