‘kreta’

vroeg-griekse cultuur en heerlijke aroma’s

Prijs vanaf: € 2.595 / persoon
Inclusief 7 overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, degustaties, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Vier nachten in 16e eeuws boetiekhotelletje
◆ Culinaire wandeling door Chania, met expert
◆ Privégids en degustatie in Rethymnon
◆ 
Drie nachten in 5* strandresort in Elounda
◆ Bezoek archeologisch museum in Heraklion

Dag 1: Heraklion / Chania
Aankomst in Heraklion (of Chania) en in ontvangst name van uw huurwagen. Langs de kust naar Chania en uw gezellige boetiekhotelletje Serenissima, in 16de -eeuws Venetiaans pand in het hart van de oude stad, waar we een mooie kamer reserveerden voor 3 nachten.

Dag 2: Culinair Chania
Na een heerlijk ontbijt zorgen we voor een expert-gids die u meeneemt naar de historische wijk voor een wandeling naar de belangrijkste sites en langs de authentieke, kleurrijke delicatessenwinkels en eethuisjes. U leert alles over het historische en het levende Chania, over haar bijzondere architectuur en warme levensstijl terwijl de Kretenzische smaken en aroma’s uw zintuigen zullen prikkelen.

Dag 3: Westkust en Zorba
Heerlijk ontbijt en rustige verkenning van de westkust. Bezoek zeker het prachtig Chrissoskalitissoa klooster en de kust bij

Elafonissos. Op de terugweg is het schiereilandje Akrotiri met het beroemde ‘Zorba de Griek’ plaatsje Stavros een must.

Dag 4: Arkadi en fijnproeverij in Rethymnon
Na het onbijt brengt een mooie rit langs de noordelijke stranden u op minder dan 2 uur naar Arkadi en Eleftherna waar het oude Kreta tot leven komt. Maak op de terugweg een stop in het oude Rethymnon waar we een verrassende culinaire wandeling hebben geregeld, met expert en degustatie van rustieke kazen, ambachtelijke broden, lokale pasteien, kaltsouni-taart, raki en heerlijke old-school patisserie.

Dag 5: Knossos en Heraklion
Een rustige rit van 2 uur langs de noordkust brengt u naar Heraklion. Maar bezoek eerst Knossos, de fabelachtigste archeologische site van Kreta, de wieg van de machtige Minoïsche beschaving en belangrijk handelscentrum van de oude wereld. Bezoek ook Heraklion met het onlangs gerenoveerde archeologische museum waarin de meest prachtige verzameling

Minoïsche kunst ter wereld is gehuisvest, een uniek overzicht van artefacten over een periode van 5000 jaar. We reserveerden als basis een mooie kamer voor drie nachten in het zeer verzorgde 5* hotel Elounda Beach Resort & Villa’s in Classic Room Seaview.

Dag 6: Oostelijk Kreta
Geniet van een heerlijk ontbijt en maak een mooie excursie naar de lange palmstranden van Vai, via Agios Nikolaos, het zachte Sitia en het klooster van Toplou. Maakt u graag een rustige wandeling (2,5 uur) en is de kloof van Samaria u te druk dan is het Dodendal van Zakros een mooi alternatief.

Dag 7: Elounda
U bent op minder dan een half uur van het bergdorpje Kritsa met de mooiste muurschilderingen in haar Mariakerkje. Ook de heerlijke terrasjes van Plaka en het Spinalonga schiereiland zijn slechts enkele minuten ver.

Dag 8: verlenging strandvakantie of terugkeer