’legendary egypt’

NOSTALGISCHE LUXE

VERTREK: ELKE DAG
Prijs pp. in tweepersoonskamer:  € 3.822 p.p.

 

 

INBEGREPEN:
Overnachtingen, maaltijden, vlucht Caïro – Luxor en Aswan- Caïro, cruise, transfers, assistentie, gidsen en excursies zoals omschreven.

NIET INBEGREPEN:
Intern. vlucht, fooien en aankomstvisum (25 €).

VERLENGING 3 NACHTEN HURGHADA:
Op aanvraag
 

EXPERIENCES                   

◆ Per luchtballon over Luxor
◆ Logies is Old Winter Palace
◆ Logies in Old Cataract
◆ Nubische excursies

Dag 1: Caïro.
Verwelkoming en transfer naar uw kamer met zicht op de piramides in het Marriott Mena House.

Dag 2: Caïro. Piramiden
Ontbijtbuffet en met uw Egyptoloog naar de trappiramiden van Sakkara. Verzorgde lunch. Na de middag naar de Grote Piramiden en de mysterieuze Sfinx. ‘s Avonds sound & light show aan de piramiden. Diner in uw hotel (B, L, D).

Dag 3: Caïro. Egyptisch Museum
Naar het wereldberoemde Egyptisch Museum. Lunch in het chique Ritz Carlton. Verder naar de Citadel, de oude moskee en de levendige El Kalilli markt (B, L, D).

Dag 4: Luxor. Tempels van Karnak en Luxor
Transfer, vlucht naar Luxor en intrek in uw kamer met zicht op de Nijl in het beroemde Old Winter Palace, charmant maar zonder echte luxe. Na de middag naar de indrukwekkende tempels van Karnak en Luxor (B, D).

Dag 5: Luxor. Vallei der Koningen, Kolossen van Memnon
In de ochtend naar de Vallei der Koningen, het graf van Toetanchamon, de tempel van Koningin Hatshepsut en de Kolossen van Memnon. Oosterse lunch in het El Marssam boetiekhotel. Na de middag naar het mooie graf van Nefertari en de Habu tempel (B, L, D).

Dag 6: Luxor. Ballonvaart – Luxor Museum
Bij zonsopgang per luchtballon over de westelijke oever. Daarna bezoek aan het museum, de bibliotheek en het ‘heritage centre’ van Luxor. Vrije lunch en namiddag. Diner in uw hotel (B, D). Optie: Bij valavond naar de beroemde sound & light show in de tempel van Karnak:  € 82 p.p.

Dag 7: Edfu – Komombo – Aswan
Ritje van twee uur langs de Nijl naar Edfu en de mooie tempel van de valkgod. Nog een uurtje naar Komombo met picknick lunch. Bewonder de dubbeltempel van Horis en Sobek. Nog een uurtje naar Aswan waar we een mooie Nijlzicht kamer reserveerden in het legendarische Old Cataract. Diner (B, L, D).

Dag 8: Aswan. Philae, feloek
Bezoek het lieflijke Isis tempeltje van Philae en aan de Stuwdam. Afternoon-tea aan boord van een feloek op weg naar de lokale markt. ’s Avonds naar de mooie sound & light show aan de Philae tempel (B,D).

Dag 9: Aswan. Nubië
Per motorboot naar het Nubische museum, het dorp en de basisschool. Vrije lunch. Geniet van uw mooie hotel en de zonsondergang op het beroemde terras (B,D).

Dag 10: Caïro (Abu Simbel)
Transfer en vluchtje van 90’ naar Caïro. Bezoek aan de Hangende Kerk en de oude synagoge. Intrek in het mooie Marriott Zamalek. Lokale lunch in hartje Caïro (B, L). Optie: Bezoek aan Abu Simbel incl. transfers, vlucht en lokale gids:  € 316 p.p.

Dag 11: Caïro
Ontbijt, transfer en terugvlucht of verlenging (B)