‘lissabon: stad van de zeven heuvels’

Van epische uitzichten tot dromerige fado-muziek en onvoorstelbaar mooie straatbeelden, Lissabon blaast elke bezoeken van zijn of haar sokken met haar grenzeloze charme. UNESCO werelderfgoed ligt er naast lokale bars, de geplaveide straten verleiden telkens weer tot verdwalen. Leer deze stad van de zeven heuvels en haar panoramische uitzichten kennen en laat jezelf onderdompelen in een geheel unieke sfeer!  

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Lissabon, wordt u verwelkomd en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Geniet vandaag van een uitgebreide rondleiding door de stad samen met een deskundige lokale gids. Deze gids neemt u in de voormiddag mee naar twee absolute hoogtepunten van de stad en tevens UNESCO werelderfgoed leden: de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jeronimos. Aan de oevers van de Taag vormt de Torre een iconisch hoogtepunt dat de rijke Portugese geschiedenis van ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama illustreert. Het Mosteiro, een 16e-eeuws hiëronymietenklooster is een indrukwekkend hoogtepunt van de manuelijnse architectuur die deze stad op geheel eigen manier vorm gaf. Na de lunch steekt u de handen uit de mouwen voor een kennismaking met één van de meest typische kunstvormen van de stad: tegelschilderen. Afsluiten doet u vandaag in stijl, met de ondergaande zon op de achtergrond en met traditionele fado muziek als soundtrack, reserveerden we een tafeltje met zicht op de rivier.

Dag 3:
Weinig plaatsen in Lissabon waar ‘de stad van de zeven heuvels’ zo duidelijk wordt als in het Alfama district. Met een stevige gegidste wandeling door de smalle straten ontdekt u een meer traditionele kant van de stad, komt u oog in oog met het echte lokale stadsleven, maar ontdekt u ook het door de tijd vaak veranderende karakter van deze unieke wijk. Ooit Moorse klassewijk, ooit arbeiderswijk, ooit visserswijk en tegenwoordig een artistieke hotspot. Kortom, meer dan het ontdekken waard! De namiddag brengt u naar het hart van de stad en de iconische vintage elektrische trams. Grijp uw kans om dat éne Instagram-shot te nemen, maak een ritje door de stad met tram 28E en bezoek het westelijke Campo de Ourique en Martim Moniz.

Dag 4:
Na het ontbijt trekt u uit de stad en wordt u door de gids op sleeptouw genomen naar het prachtige Sintra. In deze stad van paleizen, neemt de gids u mee naar het Penapaleis, versierd met levendige kleuren en suggestieve beeldhouwwerken. Met zijn golvende bergen, dauwerige bossen en exotische tuinen biedt Sintra echter nog zoveel meer dan enkel het paleis. Als een bladzijde gescheurd uit een sprookjesboek, is het oude stadscentrum bezaaid met pastelkleurige landhuizen, pittoreske marktjes en uitstekende restaurantjes. Na dit bezoek trekt u opnieuw richting de stad, waar we u mee op sleeptouw nemen voor één van de zaken die Lissabon maakt tot de bruisende stad die het vandaag is: de vele wijnbars. De dag sluit dan ook af op de ideale manier, we voorzien namelijk een winetasting boordevol lokale Portugese wijnen.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Lissabon en bij uitbreiding heel Portugal heeft nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Maak kennis met de Pastéis de Belém:
Sinds 1837 vervoert deze patisserie de lokale bevolking naar het met suiker bedekte nirvana. Neem deel aan een bakworkshop in één van de meest gerenommeerde bakkerijen en leer het geheim kennen van een perfecte Pasteis, en vergeet daarnaast zeker niet uitgebreid te proeven! 

Ontspan aan de kust:
De Costa de Lisboa met iconische plekjes als Cascais en Estoril biedt een ideale combinatie tussen de drukte van de stad en de heerlijke ontspanning van het strand. Reis door, opteer voor een prachtig verblijfshotel en geniet van de rust die deze regio biedt. 

Combineer steden:
Reis door naar het noorden van Portugal en combineer steden! Voeg een citytrip Porto toe aan je route, ontdek de stad of ga voor nog meer ontdekking en voeg ook de Douro toe aan je vakantieplannen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en de vakantie ongetwijfeld te kort. 

Onze hotelsuggestie:

Pestana Palace Lisboa: 5*
Dit luxueuze en uiterst elegante hotel met prachtig zicht op de Taag, werd geklasseerd als Portugees Nationaal Monument. Omringd door een mooi privépark, is dit vooraanstaande lid van ‘The Leading Hotels of the World’, bekend om zijn prachtige locatie, uitgebreide faciliteiten, onberispelijke service en heerlijke gastronomie. Op ca. 15 minuten van de luchthaven.

Pousada de Lisboa: 5*
Met een zeer centrale ligging op de hoek van Praça de Comércio, waakt deze Pousada al eeuwenlang over het komen en gaan van de stad. Het vorstelijke gebouw werd prachtig gerestaureerd en getransformeerd tot het luxueuze boetiekhotel dat het vandaag is, een elegante schuilplaats in het hart van de stad. Op ca. 15 minuten van de luchthaven.