‘luxe en gourmet in de douro valley’

porto en culinaire degustaties

Prijs vanaf: € 1.649 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, degustaties, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Privégids en wijndegustatie in Porto
◆ Maak uw eigen, unieke fles portwijn
◆ Exquise lunch en wijn bij chef Rui Paula
◆ Logies in de beste hotelletjes

Dag 1: Porto
Neem bij aankomst uw huurauto in ontvangst en rij naar het prachtig gelegen 5* The Yeatman bij het historisch centrum, met twee zwembaden en een Michelin-sterren restaurant. We hebben hier voor twee nachten een mooie executive kamer met ontbijt gereserveerd. We kunnen meteen een tafeltje in het restaurant van chef Ricardo Costa reserveren indien gewenst.

Dag 2: Porto, wijndegustatie
Na een heerlijk ontbijt, aangename wandeling met uw privégids door deze Unesco-beschermde oude stad aan de Douro, langs kerken en monumenten, de oude Beurs, de Lello & Irmao boekhandel, de Clerigos toren. Na de middag naar Vila Nova de Gaia aan de overkant van de rivier, waar we een bezoek aan een portkelder hebben geregeld. Hier leert u alles over deze unieke wijnen, de verschillen tussen de 40 soorten druiven en tussen een Vintage, Single Quinta Port, LVB (Late Bottled Vintage) en de Crusted Porto’s.

Dag 3: Douro Vallei, wijndegustatie
Na het ontbijt rijdt u door een uitzonderlijk mooie streek op minder dan twee uur naar het eeuwenoude wijndomein van Quinta Nova Nossa Senhora do Carmo. Hier wordt u zelf oenoloog voor een dag. U leert het hele proces, van het ruiken en mengen tot het bottelen, kurken en etiketteren, waarna u uw zelfgemaakte wijn mag meenemen. We zorgen daarna voor een fijne lunch bij een lokale chef, terwijl u over de glooiende wijngaarden en de rivier uitkijkt. Verder naar het verzorgde 5* Vintage House (30 minuutjes) met schitterende locatie en fijne keuken.

Optie : U kan ook opteren voor het moderne 5* Douro Royal Valley hotel of voor het luxueuze 6* boetiekhotelletje van Six Senses Douro, het beste van de vallei.
Prijs: op aanvraag

Dag 4: Douro Vallei, wijndegustatie
Heerlijk ontbijt en prachtige rit (30’) langs een van de meest betoverende routes aan de Douro naar het D.O.C. restaurant van chef Rui Paula en zijn team voor een verfijnde lunch met aangepaste wijnen.
Optie : Na de middag raden we u een privé-Robelo cruise aan (2u, inscheping aan het restaurant) in een houten ‘portoschip’ over de Douro, met portdegustatie.
Prijs: op aanvraag

Dag 5: Douro Vallei
Ontbijt en vrije dag.
Optie : We bevelen u echter een workshop ‘Portugees koken’ aan, bij een burggravin in een authentieke 17de-eeuws manoir, op 35 minuten rijden. In de oude keukens met houtkachels leert u traditionele gerechten bereiden waarna de lunch met wijn van het eigen estate wordt geserveerd in een van de elegante kamers. 
Prijs: op aanvraag

Dag 6:Verlenging of terugkeer