‘madeira’

bloemen, natuur en wijn

Prijs vanaf: € 1.299 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, degustaties, transport, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Met privégids langs de marktjes van Funchal
◆ Kabelbaan naar Monte en botanische tuinen
◆ Spectaculaire ‘glij-afdaling’ per mand in Monte
◆ Degustatie van bijzondere Madeira wijnen
◆ Wandeling langs oude paden van de “levadas”

Dag 1: Madeira
Aankomst in Funchal en in ontvangst name van uw huurwagen. We hebben voor 5 nachten een mooie kamer met ontbijt gereserveerd in het uitstekende 5* The Cliff Bay, met zwembad meteen aan zee, midden een tropische tuin met eeuwenoude palmen en een Michelin sterren restaurant. U kan ook kiezen voor het legendarische 6* Reid’s hotel.

Dag 2: Funchal: kabelbaan, tobogan & wijn
Na een rustig ontbijt hebben we een privégids en een auto voorzien voor een ontdekking van Funchal en de lokale markt met prachtige bloemen, levendige viskramen, honingcakejes en allerlei lekkernijen. Daarna gaat u aan boord van de kabelbaan voor de indrukwekkende 3,2km lange tocht naar Monte, hoog boven de stad. Maak in Monte een wandeling langs de 2000 exotische planten en bloemen in de verrassende

botanische tuin van meer dan 3 ha. Nadien hebben we een spectaculaire (maar veilige) ‘tobogan’ gereserveerd, een glijdende rit per rieten mand, bestuurd door ervaren gidsen, naar het lager gelegen Livramento. Tenslotte is er nog tijd voor een degustatie in een ‘winery’ waar u kunt proeven van die typische Madeira wijnen, alvorens de gids u terugbrengt naar uw heerlijke hotel.

Dag 3: Madeira
Na het ontbijt, vrije dag om met uw huurauto alvast een deel van dit schitterende bloemeneiland te doorkruisen.

Dag 4: Madeira. ‘Levadas’
Na het ontbijt hebben we een mooi wandeling voorzien, met expert-monitor, over een bijzonder pad in de groene bergen langs de oude irrigatiekanalen of “levadas”. De vergezichten over de noordkust zijn adembenemend, terwijl u door het dichtbegroeide woud loopt. Het oude pad slingert naar de Caldeirão Verde, op 900m. De Queimadas wandeling (2u) is makkelijk en loopt langs oude huisjes en kleine dorpjes als Achada do Marques. Het vervolgpad langs het indrukwekkende kanaal van de Caldeirão Verde uit de 18de eeuw loopt langs steile kliffen en bergen. Een indrukwekkende beleving.

Dag 5: Madeira
Na het ontbijt, vrije dag om met uw huurauto de andere kant van het eiland te bezoeken.