‘magisch mallorca’

een blik achter de stranden

Prijs vanaf: X / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de standaard voorgestelde hotels en huurwagen (standaard categorie) gedurende de gehele reis.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

Ontdek het idyllische eiland omzoomd door kliffen en paradijselijke stranden, met daartussen lange stukken geurig platteland, doorspekt met olijfbomen en citrus boomgaarden. Verken overdag de schilderachtige kustlijn en geniet ’s avonds van net gevangen vis en zeevruchten terwijl het ontspannende ritme en de gelukzaligheid weelderig tiert. Het zijn misschien de gouden stranden en afgelegen baaien die zonaanbidders naar de ruige kusten lokken, maar de slaperige dorpjes op de heuveltop en de met windmolens bezaaide landbouwgrond van Mallorca ontsluiten de essentie van landelijke eenvoud.

Dag 1 – 3: Palma de Mallorca :
Als perfect startpunt voor elk Mallorcaans avontuur, betoveren de labyrintische straten van deze kosmopolitische eilandhoofdstad door middel van hippe tapasbard, ambachtelijke boetiekjes, hedendaagse kunst en stijlvolle ateliers. Palma is meer dan een hoofdstad, blijf er enkele dagen hangen en maak kennis met de lokale bevolking bij de viskraampjes van de Mercat de l’Olivar, ontdek Picasso in het 14e-eeuwse Es Baluard en bewonder de door de zon gebleekte kathedraal.
Onze aanrader(s): Sant Francesc Hotel Singular / … 

Dag 3 – 5: Santanyi:
Het charmante Santanyí is een stukje authenticiteit aan de zuidoostkust van het eiland. Dwaal door verborgen steegjes, ontdek de boetiekjes vol handgeweven producten, proef de Mallorca producten op één van de wekelijkse zaterdagmarkten, treed in gesprek met vele locals die uit de naburige dorpen toestromen, proef het dagverse fruit en groenten, verras je reisgezel met een bosje net geplukte bloemen, ontdek het piepkleine strand van Cala S’Almunia, ga zeilen in Es Maquer, of kijk simpelweg naar de wereld die voorbijgaat vanuit een café op de binnenplaats, genieten van het gouden licht van de stad.
Onze aanrader(s): Can Ferrereta / …

Dag 5 – 6: Montuïri :
Montuïri, dat zijn Latijnse naam van ‘bergstadje’ alle eer aandoet, wordt omringd door een lappendeken van akkers en spartaans boerenland. Heerlijk ver weg van de toeristische trekpleisters, is het tijdloos ronddwalen door de met groene luiken versie gebouwen. Deze traditionele plattelandsstad ligt hoog op een heuveltop, dwars doorheen het agrarische binnenland. Verwacht hier lokaal gemaakte producten en zéér hoge kwaliteit: van zeezout en honing tot gouden olijfolie.
Onze aanrader(s): Finca Serena

Dag 6 – 8: Deià :
De noordwestkust van het eiland herbergt de laatste rustplaats van de Engelse dichter Robert Graves, ene prachtige baai met kiezels aan het eind van een kronkelige baan, weg van het honingkleurige dorp. Ooit bedoeld als kleine vissershaven, is deze idyllische cala de thuisbasis van enkele relaxte chiringuitos waar vers gevangen zeevruchten gepaard gaan met eenvoudige rijstgerechten op een soundtrack van golven die over de stenen kust kabbelen.
Onze aanrader(s): La Residencia, A Belmond Hotel

Palma de Mallorca (PMI) Airport

Palma de Mallorca

Santanyi

Deià

Montuïri