‘noord-griekenland’

thessaloniki – mount olympus – meteoren – delphi – athene

Prijs vanaf: € 1.795
inclusief 5 overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, excursies, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

EXPERIENCES

◆ Privégids en entreegeld bij Koninklijke Graven
◆ Logeren aan de voet van de Olympus
◆ Avondwandeling met gids in Meteora
◆ Het antieke Delphi en museum met expert-gids
◆ Privégids en tickets voor Acropolis en Pantheon

Dag 1: Thessaloniki
Verwelkoming op de luchthaven en in ontvangst name van uw huurauto. We reserveerden een mooie premium kamer met stadszicht in het moderne Macedonia Palace, dicht bij het centrum en toch vlak aan het water. Thessaloniki is der interessantere steden, met een eerder artistiek, gastronomisch en historisch karakter.

Dag 2: Koninklijke Graven
Maak eerst nog een wandeling door de oude stad alvorens een rit van een uurtje u naar Vergina brengt en naar befaamde mozaïeken en koninklijke graven van Philip II, de vader van Alexander de Grote. Bezoek met privégids deze belangrijke site en de vele tumuli-graven tot uit de 11de eeuw B.C.! Na nog anderhalf uur bent u bij Olympus waar we een kamer reserveerden in het nabijgelegen boetiekhotelletje Ktima Bellou met slechts 12 kamers in Macedonische stijl, midden de natuur naast het Mt Olympus nationaal park.

Dag 3: Olympus en Meteoren
De Olympus, met zijn rotsachtige pieken en dik bos die een zeldzame magie creëren, was de thuisbasis van de 12 oudste Griekse goden. Geniet tijdens uw rit van ca. 2 uur van het uitzicht op deze heiligste berg. In Meteora reserveerden we een superieure kamer in het Divani hotel, aan de voet van de heilige rotsen. Tegen de avond wacht uw privégids u op voor een bezoek aan een van de kloosters en de Byzantijnse kerk in Kalambaka uit de vroege christelijke periode. Geniet hoog op de rotsen van Meteora van een magische zonsondergang.

Dag 4: Meteoren
In de voormiddag maakt u een wonderlijke wandeling, met privégids, door het Meteora woud naar het verborgen klooster van Ypapanti, Great Meteoron of Varlaam naargelang de openingsdag. De terugweg loopt deels over het oude monnikenpad. De totale tocht van 4,5 uur wordt aangepast aan uw wensen. Na de middag bent u op drie uur in Arachova, vlak bij Delphi, waar we een mooie junior suite reserveerden in het 5* Tagli design resort.

Dag 5: Delphi
Op een half uurtje bent u in Delphi waar een privégids u opwacht, met entreetickets. Aan de voet van Mount Parnassos ligt het heiligdom van Delphi, het beroemdste orakel van het oude Griekenland. Het heiligdom, midden een spectaculair landschap, was eeuwenlang het cultureel en religieus centrum en hét symbool van eenheid voor de Helleense wereld. Na de middag naar Athene, op slechts 2,5 uur, waar we een mooie Art room reserveerden in het 5* Electra Metropolis hotel in hartje Athene.

Dag 6: Athene
Na het ontbijt wacht een privégids u op voor een bezoek aan het Griekse Museum, de Acropolis en het Parthenon, symbolen voor democratie, kunst en filosofie en de meest karakteristieke monumenten van Griekenland. Verder naar de luchthaven of verlenging in een van onze strandhotels.

Thessaloniki (SKG) Airport

Vergina

Olympus

Meteoren

Delphi

Athene