‘ontdekking van centraal portugal’

lissabon – alentejo – evora – coimbra – porto

Prijs vanaf: € 2.555 / persoon
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, maaltijden, degustaties, wandelingen en privégidsen zoals omschreven. 

Prijzen huurwagen zie blauwe pagina’s.

Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

EXPERIENCES

◆ Ingetogen fado performance met diner
◆ Epicurische wandeling met ‘fingerfood’ en wijn
◆ Workshop met mooie ‘azuela’-blauwe tegeltjes
◆ ‘Farm stay’ en degustatie van specialiteiten
◆ Privégids in Lissabon, Evora, Coimbra, Porto

Dag 1: Lissabon – Fado
Aankomst in Lissabon. Per taxi (+- €15) naar het centrum waar we in het oude centrum een superieure kamer met ontbijt voor 2 nachten hebben gereserveerd in het boetiekhotelletje H10 Duque de Loulé met prachtige gevel en uitzicht vanop het terras over de oceaan. Deze avond nog hebben we een ingetogen fado performance met diner geregeld (eigen taxi).

Dag 2: Lissabon, Epicurische wandeling
Fijn ontbijt en oriënterende wandeling (3u) met privégids langs de oude wijken en de citadel. Vrije namiddag. In de late namiddag epicurische wandeling en degustatie van fijne tapas en drinks langs lokale bakkerijen, typische tavernen en winkeltjes vol kazen, ham, sardienen, wijn en bier.

Dag 3: Lissabon – Alentejo
Na een rustig ontbijt leert u de geheimen van de wereldberoemde blauwe tegels tijdens een bezoek

aan het oude kloostermuseum en aan een factorij van “azulejos”, met workshop! Rond de middag ophalen van de huurwagen en mooie rit naar de Alentejo streek (2u) en het 13de-eeuws Herdade do Esporão voor een wandeling en degustatie van specialiteiten met privégids. In deze prachtige streek hebben we een verzorgde ‘farm room’ met ontbijt gereserveerd in het luxueuze farmhotel São Lourenço do Barrocal. Een heerlijke nachtrust verzekerd!

Dag 4: Evora – Coimbra
Ontbijt en op minder dan een uurtje bent u in het door Unesco beschermde Evora waar uw privégids u meeneemt naar de romeinse tempels en romaanse kathedraal. U krijgt nog een tip voor de lunch en na de middag naar Coimbra en intrek in een mooie juniorsuite in het Sapientia Boutique Hotel, een gedurfde combinatie van hedendaagse architectuur met oude materialen.

Dag 5: Coimbra – Porto
Heerlijk ontbijt en rustige wandeling met privégids door deze historische stad met een der oudste universiteiten ter wereld. Na de middag rijdt u op anderhalf uur naar Porto aan de Douro. We reserveerden daar een deluxe kamer met ontbijt voor twee nachten in het iconische 5* Infante Sagres hotel in hartje Porto. Vrije namiddag.

Dag 6: Porto
Na een fijn ontbijt maakt u een wandeling met uw privégids langs de oude wijken van deze levendige havenstad. Vrije namiddag.
Optie : een mooie boottocht (1u) over de Douro en onder de ‘zes bruggen’ van de stad. Prijs op aanvraag

Dag 7: Verlenging of terugkeer