’luxueuze combinatiereizen’

DISCOVER TRUE BEAUTY

Als u dan toch zo ver vliegt is een combinatie tussen enkele eilanden aangewezen. Wij adviseren u om na een eerste nacht in Tahiti meteen twee nachten op het zustereiland Moorea door te brengen zodat u van de jetlag kan bekomen. Het hoogtepunt is zondermeer Bora Bora waar we vier nachten aanbevelen. Daarna is het aan uw persoonlijke voorkeur doorslaggevend: een rustig verblijf op het authentieke Taha’a, enkele dagen hideaway op het eiland van Marlon Brando of een cruise tussenin. Breng de laatste twee nachten door op Tahiti zodat u de reis in culturele schoonheid kan afsluiten en u uitgerust aan terugreis begint.

Alle combinaties zijn mogelijk, met de garantie van Odysseus dat ze langs de fijnste hotels lopen en u door de beste lokale engelbewaarder wordt geholpen waardoor u nooit echt alleen bent. Toch prettig die zekerheid.

 

Intercontinental Tahiti Resort *****

Verzorgd hotel met prachtige vergezichten op Bora Bora, een overwater gourmetrestaurant, een mooi aquarium. Frisse kamers van min. 28 m² op het strand of overwater. Duiken meteen vanaf het strand. Het beste adres van Papeete.

‘Les Marquises: Jacques Brel & Paul Gaugain’

Nogal wat reizigers willen ooit in hun leven naar de afgelegen droomeilanden van de verre Markiezen Archipel waar grote kunstenaars hun leven voltooiden. Een uitstekende mogelijkheid is een comfortabele superieure of deluxe cabine boeken voor de 13-daagse cruise van/tot Papeete met het vracht/cruiseschip Aranui V.

’aranui cruise’

ARANUI V

Rederijen als Le Ponant, Haumana en Paul Gaugain organiseren korte en lange cruises in de archipel waarbij we u graag adviseren. Ook het huren van een catamaran met schipper en kok is niet ongewoon en kan al vanaf 2 personen.  Een offerte vragen kost u niets en u bent altijd verzekerd van de beste vaartuigen.

Een reis met de Aranui V (betekent de ‘Grote Weg’) is niet zomaar een cruise. Dit gecombineerde vracht- en cruiseschip dat de bevoorrading van de Markiezen en de Tuamotu-eilanden verzorgt legt talloze malen aan om goederen te laden en te lossen. Voor de passagiers worden dan interessante excursies geregeld. De reis is altijd in vol pension. In grote lijnen volgt de Aranui volgend vaarschema op zijn 1500 km lange vaarroute.

Dag 1: Inscheping in Papeete en vertrek naar het noorden

Dag 2: Voor de middag op Fakarava voor duiken, snorkelen en vogelspotten

Dag 3: Hele dag heerlijk cruises

Dag 4: Markiezen: archeologie en tiki beelden op Hiva Oa en Nuku Hiva

Dag 5: Verkenning Nuku Hiva, de rituelen, de beelden, altaren en lokale keuken

Dag 6 : Naar de kunstwerken en panorama’s van Ua Pou

Dag 7:  Naar Atuona op Hiva Oa waar Gaugain leefde en werkte

 

Dag 8: Fatu Hiva geldt als cultuurcentrum van de Markiezen

Dag 9: Naar het wilde paardeneiland Ua Huka. Lokale lunch en Polynesische avond

Dag 10: Cruise naar de Tuamotu archipel

Dag 11: Hele dag op Rangiroa met snorkelen tussen de mantaroggen en bezoek aan parelkwekerij

Dag 12: Naar de lagune van Bora Bora en haar wereldberoemde silhouet.

Dag 13: Ontscheping op Tahiti. 

Prijs van/tot Papeete in vol pension: op aanvraag