’queen of sheba’

SALALAH EN HET DIEPE ZUIDEN

Het subtropische Salalah dankt zijn karakter aan de aloude wierookhandel en de voormalige kolonies rond het Afrikaanse Zanzibar. In onze zomermaanden veranderen de moessonwolken het oker van de woestijn in een vreemd groen rond de oasen vol mango’s, kokospalmen en bananen. Salalah blijft een der meest fascinerende regio’s van het Midden-Oosten.


Dag 1: Salalah.
Vlucht van Muscat naar Salalah. Verwelkoming op de luchthaven en intrek in het prachtige Anantara Al Baleed waar we een Premier Sea View kamer voor 4 nachten hebben gereserveerd.


Dag 2: Wierook, Job en blowholes.
Na een rustig ontbijt naar de Unesco beschermde Al Baleed ruïnes uit de 12de eeuw, het instructieve wierookmuseum, de kleurrijke Haffa souk, de moskee en langs het Sultanpaleis. Na de middag naar het graf van de profeet Job en naar de fascinerende kliffen, blow holes, grotten en flamingo-lagunes van West-Salalah (B).

Dag 3: Oost Salalah.
Na uw ontbijt naar het kasteel van Taqa, de kliffen, de ruïnes, de forten rond het Sumhuram paleis (Unesco) en de witte koepeltjes van Bel Ali’s tombe. Retour langs Mirbat en de natuurlijke bronnen in Ayn Razat. Vrije namiddag (B).


Dag 4: Woestijn of Bergen. Of relax.
Vandaag kan u heerlijk relaxen en van uw hotel genieten of kiezen tussen twee opties (B).
Optie 1: Woestijn. Per 4 wheel drive naar de noordelijke duinen van ‘the Empty Quarter’, de grootste zandwoestijn ter wereld . Bezoek aan de verloren stad Urban, de zwarte kameel kwekerij en de wierookboom-plantages waar het hars nog met de hand geoogst wordt. Prijs : 195 p.p.
Optie 2: Bergen. Per 4 wheel drive door de Dhofar bergen naar de wierookbomen van de Wadi Afur vallei, de baobab bomen en het Fazaia strand voor vrije picknick en duik in de zee. Prijs : 195 p.p.


Dag 5: Transfer en retourvlucht naar Muscat of verlenging (B).

 Prijs pp in euro inclusief vluchten van Muscat naar Salalah en terug, transferts, overnachtingen en maaltijden als omschreven.


MET HUURAUTO
Met huurwagen type Toyota Land Cruiser of gelijkaardig, onbeperkte km, e-travel book, GPS, Mobile Phone met Oman SIM kaart, pick-up en drop-off in uw hotel : vanaf € 1.953 p.p.

MET GIDS/CHAUFFEUR
Met Engelstalige chauffeur/gids in een 4 wheel drive, entreegelden: vanaf € 2.762 p.p.

Bij feestdagen kan de volgorde van de bezoeken worden aangepast.