’sun boat iv cruises’

* * * * * 

VERTREK: ELKE DAG
Prijs pp. in tweepersoonskamer: 3.822 €

INBEGREPEN:
Overnachtingen, maaltijden, vlucht Caïro – Luxor en Aswan- Caïro, cruise, transfers, assistentie, gidsen en excursies zoals omschreven

NIET INBEGREPEN:
Internationale vlucht, fooien en aankomstvisum (25 €).

sun boat iv *****

Kleinschalig modern schip met art deco accenten, 36 standaardcabines van 15 à 18 m² en 4 suites. Allen bieden groot bed of twin bedden, hoge ramen met Nijlzicht, airco, minibar en LCD TV. Zwembad, zonnedek met ligstoelen en parasols. Restaurant met afwisselend internationale en locale gerechten. Live entertainment, buffetten en cocktail parties.

‘TREASURES OF THE PHARAOS’
9 dagen met 4 dagen cruise

Dag 1: Caïro.
Verwelkoming en privétransfer naar het luxueuze Four Seasons bij het Egyptisch Museum en de oude stad . We hebben een superior double room gereserveerd.

Dag 2:  Caïro. Piramiden en de Sfinx
Naar het legendarische Memphis, Sakkara en de King Joser piramide. Lunch in ‘Le Jardin’ in het Mena House met zicht op de Grote Piramiden en de enigmatische Sfinx die u na de middag verkent (B, L).

Dag 3: Caïro. Cultuur!
Na een heerlijk ontbijt wacht u 7000 jaar geschiedenis in het Egyptisch Museum met centraal het gouden masker van Toetanchamon. U kan daarna uw verkenning van Caïro verderzetten naar de middeleeuwse Citadel, de Sultan Hassan moskee en de Bazaar, de grootste van het

 

Midden Oosten. Lunch in het Naguib Mahfouz restaurant, midden de bazaar, met haar selectie heerlijk oosterse mezza. Terugkeer naar uw luxehotel en vrije avond (B, L).

Dag 4: Luxor. Vallei der Koningen
Ontbijt, transfer en vlucht van een uur naar Luxor. Verwelkoming en transfer naar uw kamer met zicht op de Nijl in het beroemde Old Winter Palace, charmant maar zonder echte luxe. Na de middag bezoek aan de indrukwekkende tempels van Karnak en Luxor. (B, D).

Dag 5: Cruise. Dendarah
Cruise naar Qena. Bezoek de intrigerende tempel van Hathor, de godin van de liefde. Lunch, cruise, afternoon-tea en bezoek met uw Egyptoloog aan de sierlijke Amontempel van Luxor. Diner en avondshow aan boord (B, L, D).

Dag 6: Cruise. Komombo
Cruise naar Edfu en ochtendlijk bezoek aan de tempel van Horus. Lunch, afternoon-tea en Egyptische kookles

aan boord. Tegen de avond naar de tempel van Sobek, in de bocht van de rivier, met haar heilige krokodillen op de zandbanken. Egyptische avond met dans, muziek en buffetdiner (B, L, D).

Dag 7: Cruise. Aswan
Cruise naar Aswan. Bezoek de lieflijke Philae tempel en de oude granietgroeven. Na de lunch per feloek rond Elephantine eiland, de Botanische Tuinen en het Agha Khan mausoleum. Afscheids-galadiner met gourmet-cuisine (B, L, D).

Dag 8: Caïro (Abu Simbel)
Transfer en vlucht naar Caïro en transfer naar het Fairmont hotel. Optie: Abu Simbel incl. transfers, vluchten en locale gids: 338 € p.p.

Dag 9:
transfer en retourvlucht of strandverlenging (B).