‘israël: the best of the promised land’

8 dagen privécircuit met chauffeur / gids

Weinig landen spreken zo tot de verbeelding als Israël en de Palestijnse Gebieden. Bijbelse geschiedenis, oude religies, talloze culturen en overweldigende woestijnlandschappen wisselen elkaar af. Dit evenwichtige circuit omvat alle hoogtepunten en vele unieke belevingen die u nergens anders vindt. Een volledige privéreis in drie hotelcategorieën naar keuze.

Dag 1: Tel Aviv
Verwelkoming en assistentie op de luchthaven en privétransfer naar uw mooie hotel in Tel Aviv.

Dag 2: Westkust: Haifa – Akko – Galilea – Tiberias
Na een heerlijk ontbijt naar de Romeinse stad van Herodes, Caesarea. Even verder liggen de havenstad Haifa en de wereldberoemde Baha’i tuinen. U leert alles over de Druzen in Dar el Carmel. Heerlijke gourmet lunch met zeevruchten in een prachtig Ottomaans kader. In het legendarische, ommuurde Akko wandeling door de oude tempelierstad en de Ridderhal. Door glooiend Galilea naar Tiberias voor een heerlijke nachtrust (B, L).

Dag 3: Meer van Galilea – Kibboets – Galan – Nimrud
Ontbijt, fijn boottochtje over het meer van Galilea en interessant bezoek aan een operationele kibboets. Verder naar de Golan hoogte voor een panoramisch zicht over heel Galilea, het museum, een Talmoed dorpje en Mount Bental voor een spectaculair uitzicht. Wijndegustatie en bezoek aan het oude fort in Nimrud. Overnachting in Tiberias (B).

Dag 4: Kruisvaarders – Jericho – Jeruzalem
Rustig onbijt en langs Israëls langste weg naar een kruisvaarderburcht en de Oud-Romeinse stad Bait She’an. Door Samaria en langs het Bijbelse Jericho naar Jeruzalem waar we VIP tickets voorzien voor de lichtshow ‘city of David) (B).

Dag 5: Jeruzalem
Na het ontbijt naar de Olijfberg voor een panoramisch zicht. Wandeling door de oude stad, de Armeense en Joodse wijken, de Romeinse wegen, de Via Dolorosa en het Heilig Graf. In de nieuwe stad bezoek aan het Israël museum en Yad Vashem. We voorzien entreetickets voor de Westelijke muur tunnels en voor de Toren van David. Tenslotte reserveren we een culinair diner in een gourmet restaurant dicht bij de oude stad (B, D).

Dag 6: Masade & de Dode Zee
Na het ontbijt door de heuvels van Judea naar de woestijn tot Masada. Per kabelbaan naar het 2000 jaar oude Fort van Herodes de Grote. Voorbij een kibboets naar Qumran waar de beroemde Dode Zee-rollen werden ontdekt. Tenslotte naar de Dode Zee, 400m onder de zeespiegel. We voorzien een lunch en gebruik van de faciliteiten en het privéstrand en zwembad van een 5* hotel. Tegen de avond naar Tel Aviv en intrek in uw keuzehotel (B, L).

Dag 7: Tel Aviv
Na het ontbijt oriënteringsbezoek aan de stad en het Ithzak Rabin Plein. Verder naar Jaffa, 8000 jaar oud, voor wandeling door de ruïnes en de kleurrijke artiestenwijk.  Ontdek buurten als Neve Tzdek en Nahalat Binyamin en de avant-garde Sheinkin Street vol unieke winkeltjes en terrasjes. Rest van de dag en avond vrij om te slenteren en te genieten van deze bruisende stad (B).

Dag 8: 
Ontbijt en privétransfer naar de luchthaven of verlenging. (B).

EXPERIENCES

◆ Gourmet zeevruchtenlunch in Akko
◆ Wijndegustatie in de Golan en de woestijn
◆ Jeruzalem in VIP lichtshow
◆ Culinair diner in Oud-Jeruzalem
◆ Lunch & privéstrand aan de Dode Zee

MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €3.710 per persoon
Inclusief 
VIP verwelkoming en privétransfers, 7 overnachtingen met ontbijt in eerste klasse 4* hotels (zie onder), vervoer in airco sedan auto met uitstekende Engelssprekende gids (tevens chauffeur); entreegelden, lunches en diners zoals omschreven.

Logiesvoorbeelden (of gelijkwaardig):
* Tel Aviv: 4* Tal Boutique
* Jeruzalem: 4* Boutique Bezalel
* Tiberias: 4* Sea of Galilee

UPGRADE LUXE KLASSE: Vanaf €698 per persoon
* Tel Aviv: 5* Herods
* Jeruzalem: 5* Villa Brown
* Tiberias: 5* U Kineret

UPGRADE GRAND DELUXE KLASSE: Vanaf €1.622 per persoon
* Tel Aviv: 5*GL The Setai
* Jeruzalem: 5*GL King David
* Tiberias: 5*GL The Setai

VERLENGING:
RODE ZEE & EILAT

Waarom niet een paar dagen verlengen in een mooi hotelletje aan de stranden van de Rode Zee waar u heerlijk kan zwemmen en niet uitgekeken raakt op de kleurrijke koraalvisjes? We voorzien een vluchtje van Tel Aviv naar Eilat en terug, verwelkoming en privétransfer naar uw hotel en terug en 3 nachten in uw keuzehotel inclusief ontbijt. Meer moet dat niet zijn.

Eerste klasse 4* hotel (Dan Panorama, Dan Neptune of gelijkaardig):
vanaf €681 per persoon

Luxe klasse  5 *hotel (Dan, Herods Palace of gelijkaardig):
vanaf €948 per persoon

Grand Deluxe (Royal Beach, Herods Vitalis of gelijkaardig):
vanaf €1.065 per persoon

Tel Aviv (TLV) Airport

Haifa

Akko

Galileo

Jeruzalem

Golan

Nimrud

Jericho

Massada

Dode Zee