’transcendent bali’

WHERE THE GODS ARE HIDING

Bali beleven hoeft niet vermoeiend te zijn. Met deze reis voelt u het pulserende hart van het eiland en haar bevolking, de echte exotische rijkdom van dit paradijs. We hebben dit circuit ontworpen opdat u van het allerbeste aan natuur en cultuur kunt genieten in een rustige, evenwichtige combinatie. U logeert natuurlijk in de leukste tophotelletjes.

Dag 1: Ubud
Verwelkoming en transfer van ca. 2 uur naar het koelere Ubud midden een overweldigende vegetatie. Korte stop bij het houtsnijwerk in het Mas dorpje. Lunch in het leuke Five Elements restaurant. Transfer naar uw Superior Room in het Alila Ubud of een Pool Suite in het Viceroy (L).

Dag 2: Ubud
Na een heerlijk ontbijt naar het mooie Bayad dorp voor een bijzondere eco wandeling van twee uur. U leert
hier alles over pigmenten en medicinale kruiden in een breder, holistisch kader. Door een ondergronds labyrint naar het Cascades restaurant voor een verzorgde lunch. Vrije namiddag om te genieten van uw hotel. ’s Avonds naar Ubud om te genieten van die prachtige Balinese dansen, met diner (B, L, D). 

Dag 3: Ubud – Pemuteran, Noord Bali (80 km)
Rustig ontbijt. Langs groene wegen naar het noordwesten van het eiland met onderweg ruim tijd voor een bezoekje aan tempels en dorpjes zoals de Koninklijke Tempel Taman Ayun, de UNESCO werelderfgoed rijstvelden rond Jatiluwih, de Dewi tempel in Bedugul en de meren rond Munduk waar we ook een lunch gereserveerd hebben in The View restaurant. Via de heetwaterbronnen van Banjar naar het lieflijke Matahari Beach resort, uitzonderlijk rustig gelegen in een grote, verzorgde tuin vol bloemen, vlinders en exotische vogels (B, L).

Dag 4: Pemuturan 
Ontbijt. Vrije dag om van dit hotelletje en de vele mogelijkheden te kunnen genieten zoals ochtendyoga, een cooking class met bezoek aan de markt, een tocht naar de hallucinante krater van de Kawah Ijen, koffie- en fruitplantages, de hete bronnen en de Boeddhistische ashram. We hebben in elk geval een uur rustgevende massage voorzien, door vier handen! (B).

EXPERIENCES

◆ Fietsen door de rijstvelden
◆ Vijf leuke lunches

◆ Een uur lang vierhanden massage
◆ Eco wandeling
◆ Balinese dansen

Dag 5: Pemuteran – Candidasa (169 km)
Rustig ontbijt. Vandaag enkel bekende hoogtepunten. Eerst bezoek aan het Kintamani bergresort en het Batur meer. Langs de Besakih tempel op de helling van de Mount Agung, Bali’s hoogste vulkaan, naar de panoramische vergezichten rond Putung en het Waterpaleis uit de tijd van de Rajahs. Lunch in het Arta Agung restaurant. Intrek in het Amankila of het Alila Manggis hotel voor een heerlijke nachtrust (B, L).

Dag 6: Candidasa
Ontbijt en mooi fietstochtje vanuit Sibetan: een ‘easy or medium’ parcours van een goede twee uur door groene rijstvelden en dorpjes tot een verborgen waterval. Lunch in een fijne, niet commerciële privé-locatie. Terugkeer naar het hotel en vrije namiddag (B, L).

Dag 7: Candidasa – strandvakantie
Ontbijt. Onderweg richting Ubud naar de heilige grotten van Goa Lawah met haar duizenden vleermuizen. Langs het mooie vissersplaatsje Kusamba naar Kerta Gosa en zijn fraaie 18e-eeuws gerechtsgebouw. Transfer naar uw vakantiehotel of naar de luchthaven (B)

Prijs: vanaf €1.820 pp. 
Inclusief overnachtingen in Alila Ubud, Matahari en Alila Manggis, maaltijden, transport, excursies, entreegelden en assistentie zoals beschreven

Prijs: vanaf €3.105 pp. 
inclusief overnachtingen in Viceroy, Matahari en Amankila, transport, excursies, entreegelden en assistentie zoals beschreven

 

 

MATAHARI BEACH RESORT & SPA *****

Prachtig resort in traditionele Balinese stijl, gelegen aan de ongerepte noordkust, vlakbij het Barat National Park, aan een grijs lavastrand en bij vele pittoreske dorpjes die u per bike kan verkennen. De slechts 16 dubbelbungalows liggen verspreid in de schitterende tropische tuin vol bougainvillea, hibiscus, jasmijn en tropische vogels. Op 120 km van de luchthaven.