‘verrassende parels van montenegro’

de mooiste excursies in een rustig circuit

PRIVECHAUFFEUR Prijs vanaf: € 1.895 SELFDRIVE Prijs vanaf: € 1.099
Inclusief maaltijden, 5 overnachtingen in hotel Regent Porto Montenegro op basis van kamer met ontbijt. excursies en privé-gidsen zoals omschreven.

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Boottocht en tickets Kotor baai en Perast
◆ Privégids en tickets voor alle hoogtepunten
◆ Tickets voor het rotsklooster van Ostrog
◆ 
Proeverij en lunch met bekroonde Zenta-wijnen
◆ Entree en lunch aan het prachtige Skadarmeer

Dag 1
Aankomst in Montenegro (eigen auto of vlucht en huurauto) en intrek in hotel Regent Porto Montenegro voor 5 nachten.

Dag 2: De schitterende baai van Kotor en Perast
Na een heerlijk ontbijt, prachtige rit langs het de oevers van deze zuidelijke fjord, de romantische baai van Kotor. U rijdt helemaal rond de baai naar het kleurrijke Kotor en het kleine Perast (slechts 350 inwoners). We regelden een privégids en boottickets voor bezoek aan Kotor, de kathedraal, het verrassende maritiem; aan de ‘Lady of the Rocks’, de eilandjes etc.

Dag 3: Het culturele hart van Montenegro
Na het ontbijt bent u op een uurtje bent in de bergen van Cetinje, de vroegere hoofdstad en cultureel-historisch centrum, aan de voet van de ‘heilige’ Lovcen berg en het nationaal park. We zorgen voor een privégids,

entreeticketjes voor het nationaal park, het mausoleum en het paleis van koning Nicholaas. En we hebben een lunch in een lokaal restaurantje voorzien.

Dag 4: Orthodox rotsklooster en Zenta wijnen
Ontbijt en rustige rit (2,5u) door de bergen langs Podgorica richting Niksic waar u via een zijweg en een spectaculaire bergweg naar het orthodoxe 17de-eeuws rotsklooster van Ostrog rijdt met haar gouden fresco’s en panoramisch uitzicht. We zorgden voor een privégids en tickets voor het klooster. Tegen de middag bezoek aan de wijngaarden van Zenta, met lokale lunch en wijnproeverij van de rode, witte en rosé Zenta wijnen, meermaals bekroond met gouden medailles.

Dag 5: Natuur rond het Skadar-meer
Na uw ontbijt brengt een heerlijke rit langs de kust u naar het Skadar meer, het grootste van de Balkan en een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers.

We zorgen voor een privégids, tickets voor het nationaal park, een boottocht over het meer (in groepje) en een lunch in een lokaal restaurantje. Optioneel zorgen we voor toegang tot het Bojana vogelreservaat, een der vijf top-overwinteringsplaatsen met zeldzame vogels als de Dalmatische pelikaan, sternen, futen, ibissen, witte reigers en de grootste kolonie pygmee-cormorants.

Dag 6: Verlenging aan de zonnige kust of terugkeer

Tivat (TIV) Airport

Kotor

Perast

Ostrog

Skadar-meer