visitor based: ‘expo families’

De expo is een heuse belevenis voor groot & klein! Trek er met het ganse gezin op uit en neem uw familie op sleeptouw voor een reis boordevol entertainment, interactieve ontmoetingen en educatieve ervaringen vanuit alle windstreken. De leeftijd van de kinderen maakt niet uit, de expo belooft elke gast en zijn of haar familie een kwalitatieve, leuke, spannende en gedenkwaardige ontdekkingsreis langs de paviljoenen. Maak kennis met technologische voortuitgang op kindermaat, leer bij over duurzaamheid en betrek hen bij de discussies over hoe de toekomst er voor hen uit zal gaan zien. Daarnaast zijn er met de ‘play areas’ meer dan voldoende mogelijkheden ingebouwd voor een rustpauze. 

Ontmoet de reuzenvis & speel pinball
In het duurzaamheidspaviljoen woont ‘Gnasher’, een gigantische, scherp getande machine in de vorm van een vis die de eindeloze consumptie van de wereld aantoont. Via het dichte woud bereiken de kleinsten het grote pinball spel. Let wel, het is een spel met gigantische inzet: de toekomst van onze planeet!

Leef tussen de pinguïns
In het Monaco paviljoen werden geavanceerde robot baby pinguïns gemaakt die het leven van deze diersoort in de ruige ijswoestijn moeten voorstellen. Laat de kinderen deelnemen aan het ‘jump and run’ spel waar ze een babypinguïn veilig terug naar zijn gezin moeten leiden langs de gevaren van de Noordpool.

Ga van de ‘massive slide’
Het Luxemburg paviljoen bevat een gigantische, volledig transparante glijbaan die volledig in het thema van de ruimtevaart werd gebouwd. Het paviljoen zelf doet denken aan een Mobius strip en symboliseert Luxemburgs’ openheid en betrouwbaarheid. Uniek zicht op de expo is hier gegarandeerd! 

Dineer in de Oasis
De ‘Oasis’ is het levendige centrum van de expo voor het ganse gezin. Kies uit een uitgebreid scala aan ‘dining experiences’ in het Food & Beverage paviljoen, of kies voor een lokaal gerecht in één van de vele kiosken. De vuurvallen in het hart van de Oasis zogen ongetwijfeld voor een spektakel op maat van de allerkleinsten. 

Speel in de natuur of shop erop los
Wandel door het mooie Jubilee Park, een aangelegd gebied met waterpartijen dat doet aanvoelt als een oase. In het midden van het park is er een grote speeltuin gemaakt om de kinderen te vermaken terwijl u met het gezin kan genieten van de vele eetgelegenheden. Of shop erop los in de unieke souqs en outlets rond het park.

Word zelf een deel van de expo
Wandel door het levende canvas die de expo is, ontdek de vele openbare ruimtes, interessante kunstwerken, interactieve installaties en de optredens van lokale en internationale artiesten. Proef de wereldkeuken, bekijk de unieke memorabilia en / of opteer voor de speciale kinderroute die dwars door de expo loopt. 

1-DAY TICKET:
General Admission
Volwassene: €34
Jeugd (6-17 jaar): €17
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis 

3-DAY TICKET:
General Admission
Volwassene: €74
Jeugd (6-17 jaar): €37
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis 

MONTHLY PASS:
General Admission
Volwassene: €100
Jeugd (6-17 jaar): €50
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis 

SEASON PASS:
General Admission
Volwassene: €172
Jeugd (6-17 jaar): €86
Kind (0-5 jaar): Gratis
Senior (65+): Gratis