‘wondermooi sicilië’

the godfather, griekse tempels en wijn

Prijs: vanaf €1.639 p.p.
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, degustaties, transport, wandelingen en privégidsen zoals omschreven.

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Privégids in Palermo en in Syracusa
◆ Wijndegustatie met lunch bij Erice en op Etna
◆ Agrigento, hotelletje met zicht op de tempels
◆ Bar Vitelli en Sovaca uit ‘The Godfather’
◆ Per 4×4 met expert naar de Etna

Dag 1: Palermo
Aankomst op de luchthaven, afhaling van uw huurwagen en korte rit naar Palermo waar we voor 2 nachten een mooie deluxe kamer met ontbijt hebben gereserveerd in het zeer centraal gelegen 4* Quinta Canto hotelletje, in het hart van de oude stad (met handige valet parking!), ideaal voor wandelingen. U kan ook opteren voor het 5* Grand Hotel Igea, op 3 km van het centrum.

Dag 2: Palermo
Na het ontbijt met uw privégids naar Monreale en de schitterende Duomo uit 1174 met gouden mozaïeken in een Arabisch-Byzantijnse stijl. Terug in de oude stad wandelt u met uw expert langs de 12de-eeuwse kathedraal, de piazza’s en markten met degustatie van ‘Palermitano’ specialiteiten. Vrije namiddag.

Dag 3: Segesta – Erice – Marsala
Na het ontbijt bent u op een uurtje bij de Griekse tempel van Segesta, wellicht de best bewaarde ter wereld, met een weergaloos zicht op de Barbaro berg.

 

Een klein uurtje verder ligt middeleeuwse stad Erice. Maak een korte wandeling en proef zeker de fijne marsepein-snoepjes. Na bezoek aan een lokale wijngaard, met lichte lunch en wijndegustatie, langs de
zoutpannen richting Marsala waar we een deluxe kamer met ontbijt reserveerden in het landelijke Baglio Oneto, bij Marsala

Dag 4: Agrigento
Rij na het ontbijt toch even naar Marsala voor een wandeling door de autovrije binnenstad. Verder naar Agrigento – we suggereren een lunch in Sciacca – en het mooi gelegen 5* Villa Athena hotel, met zwembad en zicht op de Griekse tempels. Vrij bezoek aan de Dorische tempels, meer dan 2500 jaar geleden gebouwd, en nu een Unesco beschermde site.

Dag 5: Syracusa
 Na een heerlijk ontbijt naar Syracusa waar we een mooie kamer gereserveerd hebben in het 5* Grand Hotel Minaretto, met groot zwembad, strandje en zicht op de oude stad tegenover de baai. Bezoek na de middag met een expert het buitengewone archeologische park, het Ortygia eiland, het oude centrum met de kathedraal en de autovrije piazza.

 

Dag 6: The Godfather en Taormina
Na uw ontbijt bent u op anderhalf uur in Taormina. Neem de mooie kustweg naar Savoca en herbeleef scenes uit The Godfather. Loop langs de beroemde Bar Vitelli en de hoofdstraat met de Santa Lucia en San Michele kerken en zicht over de vallei. Dan naar het lieflijke Castelmola met haar vriendelijke mensen en schitterende panorama’s over Taormina, de baai van Giardini Naxos en de vulkaan. Drink nog een glas amandelwijn in een lokale bar alvorens naar het vlakbij gelegen Taormina te rijden, waar we voor 2 nachten een mooie kamer hebben gereserveerd in het elegante 5*luxe Grand Hotel Timeo, centraal gelegen in een bloeiende tuin, vlak bij het Griekse theater.

Dag 7: Etna
Na een heerlijk ontbijt met uw “off-road” chauffeur naar de spectaculaire lava-kliffen en -canyons van Alcantara en het middeleeuwse Castiglione di Sicilia. Per jeep over kleine wegen naar de lavastromen uit 2002 midden eiken- en kastanjebossen, naar de Corruccio grotten midden pijnbossen en naar de Piano Provenzana op 1800 m. Op de terugweg naar Taormina door grote wijngaarden van de Etna D.O.C. met lichte lunch en wijndegustatie. 

Dag 8: Verlenging of terugkeer

Palermo (PMO) Airport

Segesta

Erice

Marsala

Agrigento

Syracusa

Taormina

Etna