’wondermooi slovenië’

ljubljana, otocec, bled, bohinj, postojna, portoroz

Prijs: vanaf €1.949 p.p.
Inclusief overnachtingen in de vermelde hotels, maaltijden, boottochten, kabelbaan, excursies en privé-gidsen zoals omschreven.

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Overnachting in 5* kasteelhotel Otocec
◆ Wandeling met gids en boottocht in Ljubljana
◆ Entree kabelbaan Ljubljana met wijndegustatie
◆ Privé-boottocht en -gids over het Bolinj meer
◆ Zoutpannen in Secovlje & ontdekking van Piran

Dag 1: Otocec
Na afhaling van de huurwagen (of met eigen wagen) bent u vanuit Ljubljana op een uurtje in het historische Otocec. Intrek in een mooie kamer van het Relais & Chateau 5* kasteel-boetiekhotelletje Otocec, op een natuurlijk eiland midden de Krka rivier. We willen graag een tafel reserveren in het uitstekende ‘Chaine des Rôtisseurs’ restaurant van het kasteel.

Dag 2: Ljubljana
Fijn ontbijt en rustige voormiddag. Retour naar Ljubljana waar we een kamer reserveerden in het historische 4.5* Grand Union hotel, in het hart van de stad. Tijdens een wandeling toont uw privégids de mooiste hoekjes en geeft u waardevolle tips. Een boottochtje van een uur mag absoluut niet ontbreken (tickets voorzien). De kabelbaan brengt u naar het hooggelegen kasteel met mooi zicht over de stad. Wijndegustatie

 

Dag 3: Bled
Na een heerlijk ontbijt bent u op een uurtje u aan het meer van Bled waar we een mooie kamer reserveerden in het romantische en rustig gelegen 4* boetiekhotelletje Triglav Bled, op wandelafstand van het meer en het centrum. We zorgen voor een privé‘Pletna’-boottocht over het meer en een bezoek aan het wondermooie eiland omgeven door de Alpen. Ook een bezoek aan het hooggelegen kasteel (met gids en tickets).

Dag 4: Bohinj
Rustig ontbijt. Vandaag wacht u een mooie excursie naar het grootste en meest ‘alpine’ Bohinj meer, op 30 minuten van Bled, midden de wouden. Een boottocht over het rustige zoetwatermeer, een adembenemende kabelbaan tot 1500 m en een lokale alpijnse lunch zijn inbegrepen. Met privégids om u te oriënteren. Terugkeer naar uw gezellige hotel in Bled.

 

Dag 5: Postojna – Portoroz
Na het ontbijt bent u op een uurtje aan de vermaarde kalkgrotten van Postojna, wereldberoemd en de belangrijkste attractie van Slovenië. Even verder ligt, hoog boven een verticale klif, het idyllische Predjama kasteel met een duizendjarige geschiedenis. U bent nu op een uurtje van Portoroz aan de zachte Adriatische kust. We reserveerden twee nachten in een superieure kamer in het centraal gelegen, historische 5* Kempinski Portoroz hotel uit 1910, het mooiste van de kusthotels. Voor de bezoeken aan Postojna en Predjama kunnen optioneel we voor een privégids zorgen.

Dag 6: Portoroz
Geniet van uw heerlijk ontbijt, want op een kwartiertje bent u bij de spectaculaire zoutpannen van Secovlje, een 650 ha natuurgebied en ambachtelijke zoutwinning sedert de middeleeuwen. We zorgen voor privé-begeleiding. U bent nu op 15 km van het mediterrane Piran met haar betoverende straatjes en vreemde marktplaats waar we een korte, oriënterende wandeling met gids voorzien.

Dag 7: Terugkeer, verlenging of aansluitend Kroatië.

Ljubljana (LJU) Airport

Otocec

Bled

Bohinj

Postojna

Portoroz