‘zalig zacht toscane’

kunst, wijn, truffels & e-biken

Prijs: vanaf €2.659 p.p.
Inclusief overnachtingen in 2-pers. kamer in de vermelde hotels, degustaties, maaltijden, transport, wandelingen, e-bikes, entreegelden en privégidsen zoals omschreven.
Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Gids in Florence, incl. tickets Accademia & Uffizi
◆ Degustatie olijfolie Volterra en kazen in Pienza
Truffeltocht met expert en lunch in de bergen
Wijndegustatie Vino Nobile de Montepulciano
◆ E-bike fietstour in Chianti

Dag 1: Florence
Op de luchthaven, in ontvangst name van huurwagen (of met eigen wagen), een korte rit naar Florence waar we een mooie deluxe kamer met ontbijt hebben gereserveerd in het 5* Santa Croce hotel, een gerenoveerd 18de-eeuws paleis, uitstekend gelegen midden de oude stad op wandelafstand van alle bezienswaardigheden.

Dag 2: Florence
Heerlijk ontbijt en ontdekking van de stad met privégids (3u), inclusief entreegelden voor de beroemde Accademia Art Gallery en de Uffizi Gallery. U kan ook opteren voor een vroege start en een vlucht per luchtballon over de Chianti streek. Bezoek zeker San Gimignano en het lieflijke Volterra waar we een olijfolie degustatie hebben voorzien.

Dag 3: Florence
Na uw ontbijt naar het platteland waar een truffeljacht voorzien is. Samen met een truffelverzamelaar en zijn hond maakt u een wandeling door de bossen op zoek naar het verborgen goud. Een expert legt daarna het proces en de toepassingen uit, gevolgd door een delicieuze lunch met truffel in een authentieke truffelfabriek. Na de middag vrij om het stadje Vinci te bezoeken en haar Leonardiano museum.

Dag  4: Florence
Na een rustig ontbijt naar het glooiende heuvelland, de perfecte achtergrond voor een fijne Toscaanse kookklas bij een chef die u persoonlijk bijstaat in het vervaardigen van heerlijk verse pasta’s, gevuld met ricotta en kruiden, gnocchi, deegwaren en desserten. Uw lunch wordt begeleid door een heerlijke Chianti wijn. Vrije namiddag.

 

Dag  5: Arezzo
Na uw ontbijt naar Montepulciano waar we tijdens het bezoek een degustatie van de beroemde Vino Nobile de Montepulciano voorzien hebben. Even verder ligt het kleine Pienza, niet enkel beroemd om z’n pecorino kaas maar dit was de eerste renaissance stad in Europa, een model voor de bloei van Florence. Ook Montalcino en haar 14de-eeuwse fort ligt vlakbij; cultuur op eenzame hoogte midden de nog wilde natuur en de wijngaarden van de Brunello wijnen. We hebben een superieure kamer met ontbijt voorzien in het schitterende 5* Il Borro bij Arezzo, een door de Ferragamo familie tot hotel omgebouwd verlaten dorpje.

Dag 6: Toscane
Na een heerlijk ontbijt voorzien we een rustige fietstocht per e-bike tussen de groene heuvels van San Gimignano en Monteriggioni, midden de Chianti wijngebieden. Daarna verlenging in Toscane of terugkeer.

Florence (FLR) Airport

Arezzo

Montepulciano

Pienza

San Giminano